Μια Ελλάδα 182 ετών - Οι «χρησμοί» για το 2012, μέρος Β΄
Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!
Γράφει ο Karl-Heinz Ottinger
«Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την απελευθέρωση της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Περνάμε στον δεύτερο μέρος της ανάλυσης μας, όπου όπως θα δείτε οι περισσότερες εξισώσεις έχουν τα... χάλια τους, υπάρχει όμως και η θετική πλευρά. Και σίγουρα αν περνούσε μόνον από το χέρι μας μάλλον θα ψηφίζαμε Vulcanus ...δαγκωτό!
Στην Ελλάδα η πολιτική ζωή είναι άθλια μιας και οι «άρχοντες» του τόπου είναι αποκομμένοι από αυτόν. Αν ζούσε ο Ιησούς Χριστός εν Ελλάδι σήμερα, σίγουρα θα έλεγε στους πολιτικούς, το... γνωστό: «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μέν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. Oύτω και υμείς έξωθεν μέν φαίνεσθε τοίς ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας».
Ξεκινάμε με τις εξισώσεις του Κρόνου:
Παύση της δημιουργίας. Παύση εργασίας. Ένα μυαλό που πιέζεται αφόρητα. Πίεση. Εργασία μέχρι αργά. Φυγή από την χώρα, απαλλοτρίωση ενός κομματιού της ιδιοκτησίας. Νεκρώσιμος ακολουθία. Μνημόσυνα. Απώλειες. Αποχωρισμός από κάτι που έχει έναν μόνιμο και μη αναστρέψιμο χαρακτήρα. Ο άξονας της καρτερίας και της αντοχής των νευρών. Το να βρεθεί κάποιος σε μια δύσκολη θέση και να υπερνικήσει τα εμπόδια. Κατάθλιψη. Ιδεολογική αντίσταση, Αμετακίνητες πεποιθήσεις και στάση ζωής. Αντοχή. Υπομονή και επιμονή. Απογοητεύσεις, θαμμένες ελπίδες. Αποτυχίες στην πρόβλεψη των γεγονότων. Για να εγκαταλείψει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Χωρισμός των εθνών. Αυτό που λέμε πως «τους έκανα πέρα όλους» (ξεκινά από 18/4).
Ένα εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα είναι πως ο προοδευμένος Κρόνος βρίσκεται επάνω στον γενέθλιο Hades. Αυτό σημαίνει:
Ο άξονας της ένδειας και της φυλάκισης. Σκληρή τύχη. Αποκλεισμός ή παραγκωνισμός μέσω ασθένειας. Μελαγχολία. Οι κακές συνήθειες.
Ο Admetos που δείχνει την σταθερότητα ή όχι των πραγμάτων μας δίνει:
Έχοντας στραμμένη την προσοχή μου σε ένα θέμα. Προηγούμενες και ξεπερασμένες μορφές μιας κρατικής κυβέρνησης. Απομόνωση μιας μεγάλης δύναμης. Κράτη που θεωρούνται «ιδιαίτερες περιπτώσεις» από άλλα κράτη. Το τέλος της δύναμης ενός κράτους. Το νεκρό ή ανασταλμένο κράτος. Δυνατές σκέψεις, οι οποίες στην αρχή είναι μόνο εν μέρει επιτυχείς. Η καταστροφή που έρχεται μέσω μιας επανάστασης (προκειμένου να επέλθει ένας βαθύς μετασχηματισμός). Διαφωνία σε έναν μικρό κύκλο. Ξαφνική διακοπή επαφών και σχέσεων, εξ αιτίας της αδιαλλαξίας
Ο Ουρανός υποδεικνύει τα ξαφνικά γεγονότα:
Ξαφνικές σκηνές με τους ανωτέρους. Φιλονικία. Ξεσπάσματα και εντάσεις. Ρήξεις. Ξαφνικές εκπληκτικές αλλαγές των όρων. Ξαφνικός λόγος για τη μεγάλη αισιοδοξία. Ψυχολογικά πάνω-κάτω. Η οργάνωση ενός εγχειρήματος, που δημιουργείται από υπεράνθρωπες προσπάθειες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το άτομο που ξέρει να συνεπαίρνει το κοινό. Ο Επαναστάτης. Πένθος. Ένα δυσάρεστο γεγονός που συσπειρώνει.
Ο Ποσειδώνας δείχνει τις ουτοπιστικές καταστάσεις, την έμπνευση αλλά και τις παγίδες που μπορεί να έχει κανείς και οφείλει να προσέξει:
Οι προθέσεις δεν πραγματοποιούνται. Ανικανότητα. Η μάταιη προσπάθεια τρίτων για ένα επιχείρημα. Μυστικά σχέδια. Σχέδια που δεν πραγματοποιούνται. Σχέδια που στοχεύουν στην καταστροφή. Κλοπή ιματισμού ή του κοσμήματος που προκαλεί σάλο. Ένα σκάνδαλο με κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα από την αλλοδαπή. Λάθη και παρανοήσεις που φέρνουν εξαπατήσεις. Μια παραίτηση που σοκάρει. Κινήσεις και επενδύσεις που είναι αποτυχημένος. Ένα υπερεκτιμημένο άτομο που δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Η αδυναμία να βάλει προτεραιότητες
Ο Vulcanus σχετίζεται οτιδήποτε έχει να κάνει με την λέξη «μεγάλος -η, -ο».
Δυνατά γεγονότα. Λαός και γυναίκες κάτω από μεγάλο ενθουσιασμό. Μια συμφωνία, εκτός προγράμματος, που ανοίγει προοπτικές. Προφυλάκιση παραπομπή σε δίκη κάποιου πολιτικού ατόμου. Φτιάχνοντας μεγάλα πράγματα με λίγα και πενιχρά υλικά.
Σκλαβιά και απελευθέρωση. Μια μεγάλη εξαπάτηση και απογοήτευση μέσω άλλων. Πολιτική. Η δύναμη της κυβέρνησης αλλά και του Έθνους γενικότερα. Ο Διαιτητής. Ο Δεσπότης.
Η Σελήνη έχει να κάνει με τον λαό και την μάζα:
Αλλαγή και μετασχηματισμός. Διαχείριση της δύναμης. Γυναίκες κι κυβέρνηση που δείχνουν άξια εμπιστοσύνης. Η αποφυγή μιας δημόσιας εμφάνισης. Συμμαχίες και συνεργασίες που με νοιώθουν πραγματικό συνεργάτη. Πρόσωπα που αισθάνονται κατάθλιψη & τα οποία αναμένουν το χειρότερο. Όντας σε χώρο με καταθλιπτικά και στενάχωρα άτομα.
Η αποκωδικοποίηση: Η Ελλάδα μπαίνει σε μια δύσκολη περίοδο και είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να ανεβεί μια επικίνδυνη και ολισθηρή ατραπό, με πολλά «πάνω-κάτω». Χρειάζεται μάλιστα επιπλέον προσοχή αφού αρκετές εξισώσεις παραπέμπουν ξεκάθαρα σε μια εξαπάτηση.
Η έλευση ενός νέου φορέα θα φέρει αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο, αφού η γλώσσα του δεν θα είναι ξύλινη ενώ τα επιχειρήματα του θα πείθουν. Το ενδιαφέρον είναι πως ο παρών χάρτης υπόσχεται νέες συμμαχίες αλλά και πολιτικούς να παραπέμπονται σε δίκες.