Δείτε τι συνέβη σαν σήμερα, 14/2

Το τηλέφωνο μπαίνει στην ζωή μας, η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου, γεννήθηκε ο Τιμ Μπάκλεϊ

από τη Λίντα Παπασταύρου και το Γ. Ριζόπουλο

14 Φεβρουαρίου 1876 - Το τηλέφωνο μπαίνει στην ζωή μας

Η εφεύρεση του ηλεκτρικού τηλεφώνου συχνά αμφισβητείται καθώς έχουν προκύψει πολλές αντιπαραθέσεις για το θέμα από καιρό σε καιρό. Όπως και με άλλες σημαντικές εφευρέσεις πχ το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τον λαμπτήρα, και τον υπολογιστή, υπήρξαν αρκετοί εφευρέτες οι οποίοι πειραματίστηκαν στη μετάδοση φωνής πάνω από ένα σύρμα και ο ένας βελτίωσε τις ιδέες του άλλου όπως ο Innocenzo Manzetti, ο Antonio Meucci, ο Johann Philipp Reis, η Elisha Gray, ο Alexander Graham Bell και ο Thomas Edison, μεταξύ άλλων. Το 1875, ο Alexander Graham Bell ανέπτυξε ένα ακουστικό τηλέγραφο και συνέταξε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας γι’ αυτό. Δεδομένου ότι είχαν συμφωνήσει να μοιραστούν τα κέρδη με τους επενδυτές του στις ΗΠΑ, Gardiner Hubbard και Thomas Sanders, ο Bell ζήτησε ένας συνεργάτης τους στο Οντάριο, ο George Brown, να υποβάλλει αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Μεγάλη Βρετανία και μόλις γίνει αυτό τότε οι δικηγόροι τους να υποβάλουν αίτηση στις ΗΠΑ (αυτό έγινε γιατί στη Βρετανία εξέδιδαν διπλώματα ευρεσιτεχνίας μόνο για τις ανακαλύψεις που προηγουμένως δεν είχαν κατοχυρωθεί αλλού).
Εν τω μεταξύ, η Elisha Gray επίσης πειραματιζόταν με τον ακουστικό τηλέγραφο και είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει έναν πομπό νερό για τη μετάδοση ομιλίας. Στις 14 Φεβρουαρίου 1876, η Gray κατέθεσε αίτηση στο αμερικανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας για ένα σχέδιο τηλεφώνου που χρησιμοποιούσε έναν πομπό νερού ενώ το ίδιο πρωί, ο δικηγόρος του Bell κατέθεσε την αίτησή του. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το ποιος έφτασε πρώτος και η Gray αμφισβήτησε αργότερα την πίστωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του Bell υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ήταν στη Βοστώνη στις 14 Φεβρουαρίου και δεν έφτασε στην Ουάσιγκτον, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι ο Alexander Graham Bell ήταν ο πρώτος που του απονεμήθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ηλεκτρικό τηλέφωνο από το USPTO τον Μάρτιο του 1876. Ένας μηχανικός από την Ουγγαρία, ο Tivadar Puskás, εφηύρε τον τηλεφωνικό πίνακα το 1876, ο οποίος επέτρεψε τη δημιουργία των τηλεφωνικών κέντρων και τελικά των δικτύων.

Αστρολογικά: Η «μάχη της πατέντας» βρήκε νικητή τον Γκράχαμ Μπελ, καθώς ο Δίας «πατούσε» στον Τοξότη, ένα ζώδιο που συνδέεται στενά με τις τηλεπικοινωνίες, ωστόσο ...έκπληξη προκαλεί το γεγονός της απουσίας από τον χάρτη της ημέρας, του ζωδίου των Διδύμων, που όλοι γνωρίζουμε πως είναι το ...Α και το Ω του τηλεφώνου!

Αυτό διαφαίνεται κυρίως στον γενέθλιο χάρτη του Γκράχαμ Μπελ (Ιχθύς με Ωροσκόπο στους Ιχθύες) που είχε τον Δία στους Διδύμους και τον ...3ο οίκο!

Όσον αφορά τις όψεις της ημέρας μπορούμε να κρατήσουμε τις όψεις του Ερμή στον Υδροχόο με τον Ουρανό (ανοικτή αντίθεση), την Έριδα (κρυφή σύνοδος) αλλά και τον Πλούτωνα (τετράγωνο). Λέτε σε αυτήν την τελευταία όψη να οφείλονται και οι ...υποκλοπές;

14 Φεβρουαρίου 1929 - Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου

Το πρωί της Πέμπτης, 14 Φεβρουαρίου 1929, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, πέντε μέλη της συμμορίας Βόρειας πλευράς, καθώς και οι συνεργάτες τους, Reinhardt H. Schwimmer και John May παρατάχθηκαν στον πίσω εσωτερικό τοίχο ενός γκαράζ στην οδό 2122 North Clark στην περιοχή Lincoln Park της Βόρειας πλευράς του Σικάγο και εκτελέστηκαν. Οι δολοφονίες διαπράχθηκαν από γκάνγκστερς από άλλη πόλη που είχαν προσληφθεί από τη Ιταλική μαφία του Αλ Καπόνε, ώστε να μην αναγνωριστούν από τα θύματά τους.
Δύο από τους εκτελεστές ήταν ντυμένοι ως ένστολοι αστυνομικοί, ενώ οι άλλοι φορούσαν κοστούμια, γραβάτες, παλτά και καπέλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που είδαν την «αστυνομία» να οδηγεί τους άλλους άνδρες με την απειλή όπλου στο γκαράζ. Ο γερμανικός ποιμενικός του John May, ο Highball, ο οποίος ήταν δεμένος σε ένα φορτηγό, άρχισε να γαυγίζει άγρια, προσελκύοντας την προσοχή δύο γυναικών από ένα οικοτροφείο που βρισκόταν στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Η μία απ’ αυτές, η κα Landesman, αισθανθήκαμε ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε και έστειλε έναν από τους τροφίμους στο γκαράζ για να δει τι είχε εξαγριώσει το σκυλί. Ο άνθρωπος έτρεξε έξω σοκαρισμένος από το θέαμα. Ο Frank Gusenberg ήταν ακόμα ζωντανός και μόλις έφτασε η αστυνομία στάλθηκε στο νοσοκομείο. Όταν οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση της υγείας του Gusenberg η αστυνομία προσπάθησε να τον ρωτήσει τι έγινε και ποιός τον πυροβόλησε αλλά εκείνος απάντησε «κανείς δεν με πυροβόλησε», παρά το γεγονός ότι έφερε δεκατέσσερα τραύματα. Πιστεύεται ότι η Σφαγή της ημέρας του Αγ. Βαλεντίνου ήταν αποτέλεσμα σχεδίου από τον Καπόνε για την εξόντωση του George 'Bugs' Moran, λόγω της αντιπαλότητας μεταξύ τους από τότε που ήταν αρχηγός της Ιρλανδικής μαφίας του Dion O' Banion, ο οποίος δολοφονήθηκε από τέσσερις ενόπλους πέντε χρόνια νωρίτερα στο ανθοπωλείο του στη Βόρεια πλευρά.

Αστρολογικά: Η «κρυφή» σύνοδος του τροπικού Άρη με τον αστρικό Πλούτωνα στην 22η-23η μοίρα των Διδύμων φαίνεται πως ήταν το κλειδί του «ξεκαθαρίσματος», όχι μόνον γιατί η όψη συνδέεται άμεσα με ανάλογες πράξεις αλλά και επειδή έγινε πάνω στον γενέθλιο Ποσειδώνα του Αλ Καπόνε και σε ακριβέστατη αντίθεση με το Μεσουράνημα του.

Επιπλέον, αναζητώντας απαντήσεις σε σχέση με τον χρόνο που έγινε το μακελειό, η Σεληνιακή έκλειψη που προηγήθηκε στις 19/11/1928 (ο Άρης στον Σκορπιό, σε σύνοδο με τον Ήλιο), είναι εξαιρετικά ...εύγλωττη, αφού για τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Σικάγο, ο Ωροσκόπος της έπεσε στην 24η μοίρα των Διδύμων. Και όταν ο διελαύνων Άρης «έπιασε» την μοίρα, τότε βγήκαν τα όπλα.

Όσον αφορά τον στόχο, τον Ιρλανδό «Bugsy» Μοράν, η «κρυφή» σύνοδος Άρη-Πλούτωνα «έπιασε» την αντίθεση Ερμή-Σελήνης στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων, τετραγωνίζοντας την και πλήττοντας καίρια την συμμορία του.

Για την ιστορία, η θανάσιμη μάχη ανάμεσα στους δύο γκάνγκστερς (ο Αλ Καπόνε Αιγόκερως και ο Μοράν Λέων), είχε σαν «αίτιο» την συναστρία των δύο παρανόμων, με ευαίσθητα σημεία τις τελευταίες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.

Συγκεκριμένα, ο Αλ Καπόνε είχε ένα τ-τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο (28 Αιγόκερω), την Σελήνη (27 Κριού) και τον Άρη, με τον τελευταίο να βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση με τον αστρικό Άρη του Μοράν (29 Καρκίνου). Ο δε Μοράν είχε ένα «κρυφό» τετράγωνο ανάμεσα στον αστρικό Άρη και τον τροπικό Ουρανό στις 28 του Ζυγού.

14 Φεβρουαρίου 1947 - Γεννήθηκε ο Τιμ Μπάκλεϊ

Ο τροβαδούρος με την πολύ ιδιαίτερη φωνή και ένας από τους μουσικούς θρύλους της «χρυσής» δεκαετίας του 60, γεννήθηκε στις 19:12 στην Ουάσιγκτον.

Με όπλα την διαφορετικότητα και την ποιητική του διάθεση έκανε το «μπαμ» στη δισκογραφία με την κυκλοφορία του «Goodbye and Hello» το 1967, κερδίζοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος του hippie κοινού της εποχής.

Επειδή ο ίδιος ωστόσο δεν ήταν ποτέ προσανατολισμένος στην εμπορικότητα, σύντομα άρχισε να πειραματίζεται με διάφορα μουσικά είδη (φανκ, φρη τζαζ, κα.), χάνοντας σταδιακά σχεδόν όλους τους παραδοσιακούς υποστηρικτές του (ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον 11ο οίκο).

Μπαίνοντας σε μια μάλλον αυτοκαταστροφική διαδικασία και ρισκάροντας με το οτιδήποτε, έφυγε τελικά πρόωρα από τη ζωή (όπως και αρκετοί από τους δημιουργούς της εποχής του) από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις 29/6/75 κάτι που όπως συμβαίνει αρκετά συχνά, προκλήθηκε έμμεσα από την συμβολή ενός «διογκωμένου» Δία.

Στο ωροσκόπιο του Τιμ Μπάκλεϊ υπάρχουν όλα τα σημάδια μιας καλλιτεχνικής και ευαίσθητης φύσης: Ο Ποσειδώνας στα όρια 1ου οίκου σε τετράγωνο με την-επίσης γωνιακή-Αφροδίτη και η σύνοδος Ερμή-Δήμητρας στους Ιχθύες σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο του.

Παράλληλα, ο Ουρανός στο 10ο οίκο σε αντίθεση με τη Σελήνη στον Τοξότη περιγράφει τις πολύ ιδιαίτερες και ξεχωριστές πλευρές του με κορυφαία εκείνη των φωνητικών του δυνατοτήτων (ο Δίας στον 3ο οίκο «υποδέχεται» αυτήν την αντίθεση στην αστρική της εκδοχή).

Φυσικά, συμμετοχή σε όλα αυτά έχει και ο Άρης που με τη σειρά του «υποδέχεται» την αστρική Δήμητρα και τον αστρικό Ερμή.

Ο πλανήτης των εντάσεων και των κινδύνων έχει όμως και μια μάλλον προφανή συμμετοχή στο θάνατο του αμερικανού τροβαδούρου: Η αντίθεση του με τον Πλούτωνα έθεσε τις βάσεις της αυτοκαταστροφικής του πορείας, βρίσκοντας διέξοδο στις «ουσίες» (τρίγωνο με τον Ποσειδώνα).

Στο τετράγωνο του Ήλιου με το Δία εντοπίζεται η επιτυχία αλλά και η υποστήριξη που είχε, παράλληλα όμως η ίδια όψη τον διευκόλυνε για να ακολουθήσει πιο «ολισθηρά» μονοπάτια.

Στην προσωπική του ζωή ο Τιμ Μπάκλεϊ ήταν μάλλον ρομαντικός και πίστευε στον αληθινό έρωτα. Βέβαια ο πρώτος γάμος του με την Μαίρη Γκίμπερτ ήταν αρκετά «επεισοδιακός» ακολουθώντας τη ...ρότα της αντίθεσης Σελήνης-Ουρανού.

Παντρεύτηκαν πιστεύοντας ότι η Μαίρη ήταν έγκυος (στην πραγματικότητα είχε υστερική εγκυμοσύνη) δίνοντας ωστόσο συνέχεια σε έναν έρωτα που για το Μπάκλεϊ ήταν διαρκής πηγή έμπνευσης. Όταν μετά από λίγο καιρό έγινε στην ...πραγματικότητα πατέρας, του πέρασε ο έρωτας και άρχισε να βγαίνει με την Τζέηνι Γκολντστάιν...

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved