Ηλιακή έκλειψη στο Σκορπιό: Τι φέρνει στην Ελλάδα και τον κόσμο;
Άγρια μπουρίνια και πλημμύρες εν όψει
Καταρχάς μια έκλειψη δεν παύει να ενεργοποιεί ακραία φυσικά φαινόμενα κι ας είναι σχετικά «καλοβαλμένη», όπως η συγκεκριμένη.
- Μάλιστα, κρίνοντας από τα δεδομένα, η Ελλάδα φαίνεται να έχει θέση στη σχετική λίστα. Στο ωροσκόπιο της έκλειψης, με γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών, ο αστρικός ωροσκόπος κάνει αντίθεση με τον τροπικό Άρη στους Διδύμους, που ως γνωστόν αυτήν την περίοδο «κουβαλάει» την ενέργεια του Ποσειδώνα, εξ αιτίας του τετραγώνου που σχηματίζουν οι δύο πλανήτες. Άγρια μπουρίνια και πλημμύρες εν όψει λοιπόν και μακάρι να μην πάρουν τραγική έκταση αλλά με τις ευχές δε γίνεται τίποτα. Ήδη η όψη έχει δείξει τα «δόντια» της και προφανώς έπεται και συνέχεια.
- Τα ναυάγια μπαίνουν επίσης στο «κάδρο», ενώ το ότι θα έχουμε δύο εκλείψεις (αυτήν και την επόμενη την πιο… κακιά) στον 6ο και το 12ο γενέθλιο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδος, παραπέμπει σε σχετικά ακραίες εξελίξεις στα εργασιακά, με τις απεργίες να είναι το… λιγότερο που θα συμβεί αλλά αν το μυαλό σου πάει και σε ιώσεις κι επιδημίες, άδικο δεν θα έχεις. Η Δημόσια Υγεία και ότι την αφορά είναι στην front line.
Ούτε όμως ο Εγκέλαδος θα μας αφήσει σε ησυχία, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρξουν σώνει και καλά μεγάλες καταστροφές κι ας κάνει και 6 ρίχτερ. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια, εξ άλλου… - Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι η έκλειψη αστρικά «μεταφέρεται» στην 8η μοίρα του Ζυγού, ενεργοποιώντας το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα στο Ελληνικό ωροσκόπιο, που συνδέεται άμεσα με τη «διαπλοκή» αλλά κρίνοντας από την πρόσφατη Ιστορία και με τα «Μνημόνια», που μάλλον θα αρχίσουν να μας γυροφέρνουν ξανά!
- Επιπλέον κι όσον αφορά ειδικά στις πολιτικές εξελίξεις, η ενεργοποίηση του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού από την αστρική Δήμητρα στο Λέοντα (σχηματίζουν τ-τετράγωνο) σηματοδοτεί κάτι εντελώς εκτός προγράμματος κι αν είμαστε σε μια άλλη εποχή θα σου έγραφα ακόμη και για στρατιωτικό πραξικόπημα αλλά στις μέρες μας πιο μεγάλη πέραση έχουν τα κοινοβουλευτικά! Σε κάθε περίπτωση πάντως η θέση των κρατούντων δεν είναι διόλου ασφαλής, ενώ παράλληλα μπορεί να υπάρξουν εσωτερικές διαμάχες και διασπάσεις στα κόμματα.
- Ωστόσο για να μη μείνουμε μόνο στα δικά μας, αρκεί μια απλή αναδρομή στο κεφάλαιο «τραγωδίες» όταν οι εκλείψεις γίνονταν στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, για να μελαγχολήσεις.
Πέρα από τα «κλασικά» ακραία φυσικά φαινόμενα, τυφώνες, εκρήξεις ηφαίστειων καταστροφικούς σεισμούς κλπ, το ιστορικό συμπεριλαμβάνει και κάποιες διακεκριμένες καταστροφές όπως είναι για παράδειγμα το τσουνάμι του 2004 και το ατύχημα στο Τσερνομπίλ, ενώ φαίνεται να υπάρχει και με επίμονη σχέση με μεγάλα ναυάγια επιβατηγών πλοίων-κρουαζερόπλοιων, όπως εκείνο του MC Estonia στη Βαλτική θάλασσα, του Achille Lauro στον Ινδικό ή του Costa Concordia στη Μεσόγειο. Από δε τρομοκρατικές επιθέσεις, άλλο τίποτα. - Με βάση πάντως τη σημερινή κατάσταση στον κόσμο ανησυχία -και δικαίως- προκαλεί το ενεργειακό ζήτημα, που αναπόφευκτα θα έχει και συνέπειες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα διεθνώς αλλά και το ενδεχόμενο να συμβεί «κάτι» με τα πυρηνικά στην πολύπαθη Ουκρανία. Δεν γράφω για πόλεμο, αυτό το ενδεχόμενο δεν υφίσταται αλλά για ένα ατύχημα σε εργοστάσιο, ανάλογο με εκείνο του Τσερνομπίλ. Εξ άλλου έναν τέτοιο κίνδυνο τον είχα επισημάνει, βλέποντας τη σύνοδο Άρη-Πλούτωνα, όταν έγινε η Ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.
- Κλείνω με την εικόνα που δίνει το αστροχαρτογράφημα της έκλειψης, που πρακτικά αποτυπώνει περιοχές του πλανήτη, που μπαίνουν στο στόχαστρο είτε για καλό, είτε για κακό. Τα σημεία αναφοράς είναι συνήθως πόλεις.
Από τις τέσσερεις «γραμμές» της, μια περνά από την Πράγα, τη Νάπολη και τη Σικελία για να συνεχίσει παρακάτω στην Τρίπολη της Λιβύης.
Μια άλλη «δείχνει» τη χερσόνησο της Ινδοκίνας στην Άπω Ανατολή και μια τρίτη τη Λίμα (Περού) και τη Μπογκοτά (Κολομβία), Η τέταρτη «πέφτει» στη θάλασσα. - Τα…SOS
Οι τέσσερις «γραμμές» του Άρη, που συνήθως επισημαίνουν περιοχές «ύποπτες» για την εκδήλωση βίαιων φαινομένων ή ενεργειών, στην προκειμένη περίπτωση περνάνε από το Βερολίνο, τη Γενεύη, τη Βαρκελώνη και το Ελσίνκι, όσον αφορά στην Ευρώπη
Από τις πόλεις Tucson (Αριζόνα) και Salt Lake City (Γιούτα) στις ΗΠΑ, όπως επίσης και το Hermosille στο ΒΑ Μεξικό
Το Τόκυο και το Auckland (Νέα Ζηλανδία) στον Δ Ειρηνικό ωκεανό.
Την Καμπούλ, την Τασκένδη και τα σύνορα Ινδίας-Πακιστάν στην κεντρική Ασία
Διάβασε επίσης: