«Κρυφό» τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα: Μια άγνωστη αλλά καθοριστική αστρολογική συγκυρία!
Δεν εντοπίζεται σε έναν κοινό αστρολογικό χάρτη και έτσι σχεδόν όλοι οι αστρολόγοι αγνοούν κάτι που έχει τόσο μεγάλη διάρκεια και τόσο καθοριστική επίδραση!
Μεταξύ του αστρικού Ουρανού και του τροπικού Πλούτωνα θα σχηματιστούν από τώρα μέχρι και την Άνοιξη του 2026 επτά όψεις «κρυφού τετραγώνου». Το λέω «κρυφό» γιατί δεν εντοπίζεται σε έναν κοινό αστρολογικό χάρτη και έτσι σχεδόν όλοι οι αστρολόγοι αγνοούν κάτι που έχει τόσο μεγάλη διάρκεια και τόσο καθοριστική επίδραση!
Αλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή…
Από το 2012 έως το 2015, είχαμε το τετράγωνο των δύο πλανητών από τις Τροπικές τους θέσεις, δηλαδή τις θέσεις τους στα ζώδια. Για να βρούμε την αστρική θέση ενός πλανήτη, δηλαδή τη θέση του στους ζωδιακούς αστερισμούς, που είναι διαφορετική από τα ζώδια, γιατί δεν ταυτίζονται τα ζώδια με τους ζωδιακούς αστερισμούς, πρέπει να τον μετακινήσουμε περίπου 24ο πίσω σε αυτήν τη χρονική στιγμή.
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται «κρυφές» γωνίες μεταξύ της αστρικής θέσης ενός πλανήτη με την τροπική θέση ενός άλλου, που δεν είναι άμεσα ορατές στον τροπικό ή στον αστρικό χάρτη, όταν τους μελετάμε μεμονωμένα.
Να αναφέρω εδώ για όσους δεν γνωρίζουν, πως αυτή η τεχνική που ονομάζεται «Ιδιοσυναστρία» και συνδυάζει τον Αστρικό με τον Τροπικό ζωδιακό είναι Ελληνική «πατέντα», που δημιούργησε, ανάπτυξε και δίδαξε ο Γιάννης Ριζόπουλος. Είναι δε από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην παγκόσμια σύγχρονη αστρολογία γιατί ενώνει δύο αντίθετες σχολές σκέψης και αποτελεί ένα νέο πολύ δυνατό «εργαλείο» στα χέρια των αστρολόγων!
Την επίδραση, λοιπόν, του Πλούτωνα κατά την κίνησή του στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω και στις πρώτες του Υδροχόου, ενισχύει ο Ουρανός μέσω αυτού του «κρυφού» τετραγώνου.
Ας δούμε πότε πραγματοποιείται αυτή η όψη και πώς θα λειτουργήσει σε προσωπικό επίπεδο, δηλαδή ποιους θα επηρεάσει και πώς. Φυσικά η επιρροή μιας τέτοιας όψης δεν εξαντλείται στις ημερομηνίες που πραγματοποιείται και σηματοδοτεί την έναρξη νέων κύκλων στη ζωή, μέσω γεγονότων που αλλάζουν καθοριστικά την πορεία.
Στις 8 Αυγούστου έχουμε την πρώτη «συνάντηση» ενώ στις 18 Οκτωβρίου τη δεύτερη γι' αυτήν τη χρονιά.
Μέχρι το τέλος της, θα επηρεάσει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί στις τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου τους ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα από 28ο έως 29ο 59' αυτών των ζωδίων.
Μετά το πρώτο πεντάμηνο της επόμενης χρονιάς, σειρά έχουν αυτοί που έχουν γεννηθεί στις τρεις πρώτες μέρες των ζωδίων του Σταθερού σταυρού, δηλαδή Ταύρου, Λέοντα, Σκορπιού και Υδροχόου ή έχουν κάποιο από τα προαναφερόμενα σημαντικά στοιχεία του χάρτη τους μέσα στις τρεις πρώτες μοίρες αυτών των ζωδίων. Το τετράγωνο των δύο πλανητών θα γίνει 28 Ιουνίου και στις 5 Δεκεμβρίου στην 2η και 1η μοίρα αντίστοιχα των Σταθερών ζωδίων.
Για το 2025 η όψη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου στην 4η μοίρα των Σταθερών.
Στις 20 Ιανουαρίου και στις 19 Απριλίου του 2026, στην 4η και 6η μοίρα Ταύρου-Υδροχόου αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν τα τελευταία τετράγωνα και θα επηρεάσουν αντίστοιχα όσους έχουν σημαντικά αστρολογικά στοιχεία σε αυτές τις ζωδιακές περιοχές.
Ουρανός και Πλούτωνας είναι δύο πλανήτες που δεν μοιάζουν καθόλου. Και οι δύο επιφέρουν ακραίες αλλαγές, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ο Ουρανός ζητά ανατροπή με κάθε δυνατό τρόπο, στο όνομα της… ανατροπής! Ταμπουρώνεται πίσω από ωραίες και ενδιαφέρουσες ιδέες που συχνά παρακαλάμε να μη γίνουν ποτέ πράξη! Ο Πλούτωνας, από την άλλη, οδηγεί στη μεταμόρφωση, αφού πρώτα εκμηδενίσει τα πάντα. Απόλυτος και ολοκληρωτικός, αντιπροσωπεύει μοιραίες, επώδυνες αλλά αναγκαίες μεταλλάξεις, ακόμη και αν είναι ακατανόητες από εμάς. Ίσως οι λέξεις «απόλυτος» και «ολοκληρωτικός» να αντιπροσωπεύουν και τους δύο, ως ένα βαθμό. Εδώ να σημειώσω πως ο Πλούτωνας από το 2024 και μετά θα βρίσκεται στο ζώδιο του Ουρανού, στον Υδροχόο και αυτό κάνει ακόμη περισσότερο σημαντική την «κρυφή» τους σχέση.
Σε υλικό επίπεδο, η επίδραση αυτής της συγκρουσιακής σχέσης είναι δύσκολη. Έχουμε πάρει άλλωστε γεύση από αυτήν αρκετές φορές στο παρελθόν. Για παράδειγμα, στα πρώτα χρόνια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και μάλιστα με τον τροπικό Δία όπως τώρα στον Ταύρο, τον αστρικό Ουρανό, επίσης στις αρχές του ζωδίου και τον τροπικό Πλούτωνα ακριβώς απέναντι από την τωρινή του θέση, δηλαδή στο μεταίχμιο Καρκίνου-Λέοντα. Φυσικά οι υπόλοιπες αστρολογικές συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Ωστόσο, υπάρχει αναλογία. Η επίτευξη της ειρήνης στα υπάρχοντα πολεμικά μέτωπα, όχι μόνο δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά θα έχουμε δημιουργία καινούριων σε άλλες περιοχές και σχεδόν σε όλες τις ηπείρους, ενώ ταυτόχρονα αιωρείται η «οσμή» έστω και περιορισμένης χρήσης πυρηνικών.
Η οικονομική κρίση και ο έλεγχος των ενεργειακών πόρων είναι δύο ακόμη παράγοντες αποσταθεροποίησης. Ανέφερα το παράδειγμα του παγκοσμίου πολέμου γιατί είναι άλλη μια περίπτωση όπου αναδεικνύονται και επικρατούν ακραίες τάσεις στην κοινωνία, μέσα από την κρίση των αξιών σε ψυχολογικό αλλά και σε υλικό-οικονομικό επίπεδο, κάτι που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό στην αντιπαράθεση των δύο αυτών πλανητών!
Ακρότητες θα δούμε και στη συμπεριφορά των ανθρώπων σε προσωπικό επίπεδο, μέσα από απότομες εναλλαγές, εκρήξεις, διαμάχες και ανατροπές. Η σύγκρουση, εσωτερική ή εξωτερική, προέρχεται από την αντίφαση ανάμεσα στον έλεγχο και την ανεξαρτησία. Εκεί εντοπίζεται η ρίζα της σύγκρουσης. Αυτό μεταφέρεται και στην κοινωνία όπου αναζητείται μια εντυπωσιακή αλλαγή, που όμως προσκρούει στο «βαθύ κράτος» της ανθρώπινης φύσης, όταν αυτή εκφράζεται μέσα από τη μάζα. Επαναστατικές τάσεις διεκδίκησης, αυτονομίας και ελευθεριών που θα πάρουν μαζικό χαρακτήρα (fake ή πραγματικές αφού ο Ουρανός στο όνομα μιας ιδέας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αυταρχικός), έρχονται ουσιαστικά σε αντιπαράθεση με την παγκοσμιοποίηση (που θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο), είτε αυτήν τη δούμε από τη θετική της πλευρά είτε από την αρνητική.
Η σύνθετη όμως κατάσταση που προκύπτει από τη μάχη των δύο πλανητών προετοιμάζει και προωθεί δύσκολες κοινωνικές αλλαγές που θα ολοκληρωθούν σε βάθος χρόνου και κρύβονται στις λέξεις «απόλυτος» και «ολοκληρωτικός» και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη δομή της κοινωνίας.
Έχουν να κάνουν με το τεράστιο «άλμα» και όχι απλά το βήμα, που χρειάζεται να κάνει η ανθρωπότητα ή κομμάτι αυτής προκειμένου όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να εξελιχθεί. Το πρώτο είναι άμεσα εξαρτώμενο από το δεύτερο. Δύσκολες και επικίνδυνες ισορροπίες…
Και εδώ μπαίνουν στο πλάνο η επιστήμη, η τεχνολογία, η φιλοσοφία. Δεν θα έλεγα τα ίδια γι' αυτές, αφού το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα μπορεί εκεί να αναδείξει τα θετικά του στοιχεία. Θα δούμε νέες ανακαλύψεις και τεχνολογίες που μπορεί να αφορούν στη δομή του εγκεφάλου, στο ανθρώπινο γονιδίωμα ή στο νευρικό σύστημα. Σημαντικά βήματα θα γίνουν και στη χρήση κβαντικής τεχνολογίας. Τώρα, αν οι εξελίξεις αυτές είναι υπέρ ή σε βάρος της ανθρωπότητας, θα φανεί. Η ιστορία μέχρι στιγμής έχει δείξει πως αυτά κινούνται παράλληλα ως ένα βαθμό.
Διάβασε επίσης: