Κρόνος και Ουρανός σε μια «κρυφή» αλλά καθοριστική σχέση!

Το δεύτερο κατά σειρά τετράγωνο που έγινε πριν λίγες ημέρες, στις 19 Ιουνίου, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ

Θανάσης Ματσώτας
Κρόνος και Ουρανός σε μια «κρυφή» αλλά καθοριστική σχέση!

Για τα «κρυφά» αστρολογικά φαινόμενα γράφω πολύ συχνά. Πρόκειται για το ισχυρότερο «εργαλείο» της Αστρολογικής τέχνης, την καινοτόμα Ελληνική τεχνική της «Ιδιοσυναστρίας» όπως την ονόμασε ο άνθρωπος που την εμπνεύστηκε, ο Γιάννης Ριζόπουλος, δηλαδή της σύνθεσης του Τροπικού ζωδιακού, που χρησιμοποιούμε στη Δύση, με τον Αστρικό που ανήκει στην Ινδική παράδοση. Οι διαφορετικές θέσεις των πλανητών στους δύο ζωδιακούς, δίνουν κάποιες γωνίες μεταξύ τους, που δεν υπάρχουν στον καθένα από τους δύο ζωδιακούς ξεχωριστά.

Έχω αναλύσει σε προηγούμενο άρθρο, το πολύ σημαντικό τετράγωνο του Αστρικού Ουρανού με τον Τροπικό Πλούτωνα.

Εξίσου σημαντικό είναι και το τετράγωνο του Αστρικού Κρόνου από τον Υδροχόο με τον Τροπικό Ουρανό στον Ταύρο. Αυτό πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2024 στις 23ο Ταύρου-Υδροχόου, στις 19 Ιουνίου 2024 στις 26ο και θα γίνει ένα ακόμα την 1η Φεβρουαρίου 2025 στις 24ο αυτών των ζωδίων. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια όψη που έχει μεγάλη διάρκεια επιρροής!

Στην αμιγώς Τροπική της μορφή την είδαμε το 2021 και 2022. Πολλά έχουν γραφτεί γι αυτήν και όλοι νομίζουν πως έχουμε «ξεμπερδέψει». Όχι δεν έχουμε και δεν φταίει μόνο το γεγονός του κρυφού τους τετραγώνου που γίνεται τώρα.

Υπάρχουν άλλοι δύο παράγοντες που κάνουν σημαντική αυτήν την όψη των δύο πλανητών, ειδικότερα όμως το δεύτερο τετράγωνο που έγινε πριν λίγες ημέρες, στις 19 Ιουνίου και εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.

Ο πρώτος είναι πως θα ενεργοποιηθεί σύντομα και δυνατά από το πέρασμα του Άρη από αυτές τις μοίρες. Στις 15 Ιουλίου μάλιστα που θα συναντήσει τον Ουρανό, θα ανοίξει και τον νέο συνοδικό κύκλο των δύο πλανητών ακριβώς στις 26ο 19΄του Ταύρου! Ωστόσο, η επίδρασή του θα είναι σε ισχύ καμιά δεκαριά μέρες νωρίτερα. Αυτή λοιπόν η εκρηκτική σύνοδος γίνεται ακόμη πιο εκρηκτική, ακριβώς επειδή ενεργοποιεί τις μοίρες που πραγματοποιείται το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού!

Ο δεύτερος παράγοντας είναι ακόμη πιο «κρυφός» και χάνεται σε αστρολογικές σχέσεις του παρελθόντος αλλά και σε αστρολογικούς χάρτες κρατών που είναι κρίσιμα για τις διεθνείς εξελίξεις! Η 23η μοίρα του Υδροχόου όπου έγινε και το τετράγωνο στις 29 Απριλίου, είναι η πιο σημαντική για την Ουκρανία αλλά και για άλλα κράτη όπως πχ η Σερβία. Αυτή η μοίρα ενεργοποιήθηκε με διάφορους τρόπους στην έναρξη του πολέμου αλλά και κατ’ επανάληψη αργότερα. Στις 14 Αυγούστου ο Άρης θα συναντηθεί σε αυτή τη μοίρα με τον Δία και την επόμενη θα κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο, όλοι στις Αστρικές τους εκδοχές. Είναι φανερό από όλα τα παραπάνω πως η κατάσταση χειροτερεύει!

Η εστίαση των περισσότερων αστρολόγων στις οικονομικές ανακατατάξεις που υποτίθεται πως φέρνει ο Ουρανός στον Ταύρο αλλά και οι δυσαρμονικές γωνίες από εκεί με Κρόνο ή Πλούτωνα δεν είναι εντελώς λάθος, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Η ιστορική αναδρομή δεν δείχνει αυτές τις τεράστιες οικονομικές αλλαγές. Δείχνει κυρίως αλλαγή, μικρή ή μεγάλη, στις γεωπολιτικές ισορροπίες και στις κυβερνήσεις κρατών, ενώσεων ή οργανισμών. Οι όποιες οικονομικές αλλαγές που ποτέ δεν ήταν «κοσμογονικές», ήταν απόρροια των αλλαγών στους συσχετισμούς δυνάμεων και νέων συμμαχιών. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Οι πολεμικές συρράξεις είναι που εντείνονται περισσότερο. Αυτό το διαπιστώνουμε ήδη και θα το διαπιστώσουμε ακόμη καλύτερα ή μάλλον… χειρότερα, στο άμεσο μέλλον. Και συνοδεύονται από οικονομικό και κυρίως εμπορικό πόλεμο και στρατηγικές που αποβλέπουν σε οικονομική ενίσχυση του ενός στρατοπέδου και αποδυνάμωση του άλλου. Και φυσικά το σημαντικότερο είναι η αναδιάρθρωση των στρατοπέδων όπου αναμένονται πολλές ανακατατάξεις και εκπλήξεις!

Για τη θέση του Ουρανού στον Ταύρο διαπιστώνουμε ιστορικά το περίφημο «follow the money», αν θέλουμε να ανιχνεύσουμε τα αίτια των συγκρούσεων.

Πέρα όμως από όλα αυτά, είναι τα ξεσπάσματα βίας στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Κοινωνίες χωρισμένες σε δύο στρατόπεδα με οποιαδήποτε αφορμή… Αλλά το ίδιο ισχύει και για σένα ως άτομο. Θα επικρατήσει η διάσπαση μέσα σου ή θα καταφέρεις να ενοποιήσεις τις αντιθέσεις; Αυτό χρειάζεται πράξη! Να μείνεις μακριά από τη θεωρία, ιδίως αυτή που έχεις προκατασκευάσει γιατί θα βιώσεις την ανατροπή!

Το «κρυφό» τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, θα σε επηρεάσει ακόμη περισσότερο αν είσαι Ταύρος, Σκορπιός, Λέων ή Υδροχόος και έχεις τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα πάρα πολύ κοντά στις προαναφερόμενες μοίρες.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved