Τι θα φέρει ο νέος συνοδικός κύκλος Άρη-Ουρανού: Αιφνιδίασε το σύμπαν πριν σε αιφνιδιάσει

Στις 15 Ιουλίου γίνεται με ακρίβεια η σύνοδος του Άρη με τον Ουρανό στις 26ο 19΄του Ταύρου που ανοίγει τον νέο συνοδικό κύκλο των δύο πλανητών

Θανάσης Ματσώτας
Τι θα φέρει ο νέος συνοδικός κύκλος Άρη-Ουρανού: Αιφνιδίασε το σύμπαν πριν σε αιφνιδιάσει
Deimos with the red planet Mars in the background Bigstock

Ο συνοδικός κύκλος Άρη-Ουρανού θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου του 2026 που θα γίνει η επόμενη σύνοδος στην αρχή των Διδύμων. Στην Αστρική της εκδοχή, η σύνοδος αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 2ο 07΄του Ταύρου.

Θα επηρεάσει κυρίως Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους. Έναν θετικό δυναμισμό θα δώσει πρώτα σε Παρθένους και Αιγόκερους και αμέσως μετά σε Καρκίνους και Ιχθύς. Όχι σε όλους φυσικά, αλλά σε αυτούς που είναι γεννημένοι στις 3-4 πρώτες μέρες ή λίγο μετά τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου αυτών των ζωδίων ή έχουν κάποιο σημαντικό στοιχείο του αστρολογικού τους χάρτη πάρα πολύ κοντά στις προαναφερόμενες μοίρες.

Ο Άρης που εκφράζει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, τη libido, την επιθυμία, το δυναμισμό αλλά και τους φόβους μας, σχετίζεται δε με την αδρεναλίνη, συναντιέται με τον Ουρανό που εκφράζει την ανατροπή, τη διαφορετικότητα, τον πειραματισμό, την επανάσταση, την κοινωνική και πολιτική δράση και σχετίζεται με τον ηλεκτρισμό και το νευρικό σύστημα. Η συνάντηση αυτή είναι δύσκολη και εκρηκτική! Και φυσικά λειτουργεί ήδη, δηλαδή έως και δέκα μέρες, πριν πραγματοποιηθεί με ακρίβεια.

Υπάρχει πλεονάζουσα ενέργεια που ψάχνει κανάλι εκτόνωσης. Και επειδή ανέφερα τη σχέση του Ουρανού με τον ηλεκτρισμό, ας θυμηθούμε από τη φυσική πως το ηλεκτρικό ρεύμα σε μια διακλάδωση, ακολουθεί πάντα το δρόμο της μικρότερης αντίστασης. Στον άνθρωπο αυτός ο δρόμος περνά συνήθως μέσα από την οργή ή τη σεξουαλικότητα.

Ειδικά ο Άρης από τον Ταύρο, είναι «μονοκόμματος» και γίνεται επιθετικός όταν απειληθεί η κατοχή του ή όταν διεκδικεί και κρύβει πολύ θυμό!

Έκρυθμες καταστάσεις που ξεσπούν ξαφνικά, σε αιφνιδιάζουν και οι αντιδράσεις από κάθε πλευρά είναι τελείως αψυχολόγητες. Το να γίνει η έκρηξη με ασήμαντο λόγο ή αφορμή, κυριολεκτικά από το «πουθενά» μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, είναι το πιο εύκολο κάτω από τη δυσαρμονική επιρροή των δύο πλανητών. Αφού περάσεις το διάστημα της έκρηξης, μετά είσαι άδειος από ενέργεια και αισθάνεσαι σαν στυμμένη λεμονόκουπα!

Υπάρχει μεγάλη απώλεια ενέργειας ακόμη και αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα και θα χρειαστείς περισσότερες ώρες ξεκούρασης από τις συνηθισμένες. Οι οικονομικές απώλειες είναι ένας ακόμη κίνδυνος αυτής της συνόδου.

Υπάρχουν όμως και άλλοι δυο παράγοντες που δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Κρόνος και Πλούτωνας μπαίνουν κι αυτοί στο πλάνο. Καταρχάς, Άρης και Ουρανός βρίσκονται σε «κρυφό» τετράγωνο με τον Αστρικό Κρόνο. Αυτό θα επαναληφθεί σε σχηματισμό Ταυ-τετραγώνου στις 4 Νοεμβρίου 2025, όταν Άρης και Ουρανός θα σχηματίσουν την αντίθεση αυτού του συνοδικού κύκλου στην 1η μοίρα του άξονα Τοξότη-Διδύμων με τον Αστρικό Κρόνο στην αρχή των Ιχθύων.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι αντίστροφος. Η Αστρική εκδοχή της συνόδου σχηματίζει τετράγωνο με τον Τροπικό Πλούτωνα.

Και τι μπορείς να κάνεις για να διαχειριστείς αυτήν την ενέργεια; Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού χρειάζεσαι μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και ψυχραιμίας.

Ωστόσο, υπάρχει και η… πλάγια οδός. Μπορείς να ασχοληθείς με μηχανολογικές ή ηλεκτρολογικές εργασίες, φυσικά με μεγάλη προσοχή ή αν δεν ξέρεις απ’ αυτά, μπορείς να πας το αυτοκίνητο στο συνεργείο ή να ανοίξεις τέτοιες δουλειές στο σπίτι. Και το γυμναστήριο είναι κι αυτό μια λύση.

Το να δείξεις δυναμισμό ή να διεκδικήσεις πράγματα δεν είναι λάθος. Ακόμη και ο θυμός χρειάζεται να εκφραστεί, αλλά μέσα σε κάποια όρια γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχουν όρια!

Ουσιαστικά, το πλάνο είναι να αιφνιδιάσεις το σύμπαν πριν σε αιφνιδιάσει αυτό. Και για να το πετύχεις, πρέπει πρώτα να αιφνιδιάσεις τον εαυτό σου!

Υπάρχουν και πιο ενδιαφέροντες τρόποι διαχείρισης αλλά είναι αρκετά λεπτοί και πολύπλοκοι και ανήκουν στη σφαίρα της Εσωτερικής αστρολογίας.

Σε κοσμικό επίπεδο, η αστρολογική αυτή συγκυρία σχετίζεται παραδοσιακά με πτώσεις αεροσκαφών ή ακόμα και μετεωριτών ή γεωφυσικά φαινόμενα. Σχετίζεται επίσης με έντονα φαινόμενα βίας ή επεισόδια.

Σε θέματα οικονομίας, η περίπτωση είναι διαφορετική απ’ ό,τι ακούγεται. Αν και οι περισσότεροι συσχετίζουν την παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο με μεγάλες οικονομικές καταστροφές, η δική μου έρευνα δείχνει πως ιστορικά αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Αντίθετα, σχετίζεται περισσότερο με έναρξη ή κορύφωση πολεμικών συγκρούσεων και τώρα με την παρουσία του Άρη, το σκηνικό πυροδοτείται περισσότερο. Η πραγματική αιτία τους ή μια από τις κύριες αιτίες, μπορεί φυσικά να είναι ένας οικονομικός ή εμπορικός πόλεμος που εξελίσσεται παράλληλα. Και βέβαια θα υπάρξουν οικονομικές συνέπειες αλλά όχι κάποια μεγάλη και συγκλονιστική καταστροφή που δεν έχουμε ξαναδεί.

Αστροχαρτογραφικά και όχι μόνο, οι περιοχές που είναι στο στόχαστρο αυτού του νέου συνοδικού κύκλου, είναι ο Νίγηρας, η Σερβία, η Βοσνία, η Νότια Κορέα, η Βενεζουέλα, η Γουατεμάλα, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Επίσης βάλλεται άμεσα τόσο το ωροσκόπιο των ΗΠΑ όσο και αυτό του προέδρου τους Joe Biden!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved