Πανσέληνος Ιουλίου στον Αιγόκερω: Με δικαίωμα στο θαύμα!

Πραγματοποιείται στις 21 Ιουλίου και ώρα 1:17μμ στις 29ο 8΄του Αιγόκερω.

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος Ιουλίου στον Αιγόκερω: Με δικαίωμα στο θαύμα!

Σε πρώτα πλάνο «βλέπει» Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς των τριών τελευταίων ημερών ή όποιους έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα πολύ κοντά στην 30ή μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ωστόσο υπάρχει και η κύρια Αστρική εκδοχή που επηρεάζει πάλι τα ίδια ζώδια αλλά αυτή τη φορά όσους είναι γεννημένοι λίγο πριν τα μέσα του πρώτου δεκαημέρου.

Επηρεάζει επίσης Λέοντες, Υδροχόους, Ταύρους και Σκορπιούς που είναι γεννημένοι την πρώτη μέρα, καθώς η παρουσία του Πλούτωνα στην 1η μοίρα του Υδροχόου σε σύνοδο με τη Σελήνη, παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σ’ αυτήν την Πανσέληνο.

Επίσης Λέοντες και Υδροχόοι που είναι γεννημένοι λίγο πριν τα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου αυτών των ζωδίων, θα επηρεαστούν από τη δευτερεύουσα Αστρική της εκδοχή. Δεν είναι τόσο ισχυρή αυτή η επιρροή, ωστόσο έχει ένα ξεκάθαρα θετικό πρόσημο! Αντίθετα, έχει συγκρουσιακό χαρακτήρα για τους γεννημένους κοντά στα μέσα του τρίτου δεκαημέρου αφού ενεργοποιεί έως και τρεις-τέσσερεις μέρες μετά την Πανσέληνο, τη σύνοδο Άρη-Ουρανού που έγινε στις 15 Ιουλίου.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω, ευρύτερα γνωστή και ως «σιδηρά κυρία», δίπλα στον Πλούτωνα ανεβαίνει επίπεδο και γίνεται κάτι μεταξύ Μέρκελ και Θάτσερ με μια πινελιά από Μεσσαλίνα.

Σε προδιαθέτει να κάνεις πέτρα την καρδιά σου και ατσάλινη τη θέλησή σου ενάντια σε κάθε συναισθηματική παρόρμηση, ειδικά αν σε πιάνουν τίποτα αγαπησιάρικες, ρομαντικές και γλυκανάλατες φαντασιώσεις!

Ο δισταγμός ή η πίστωση χρόνου, λογαριάζονται για υποχώρηση που όχι μόνο δεν δίνει λύσεις αλλά παρατείνει το βασανιστήριο. Πρέπει να φανείς αδίστακτος και ανελέητος! Αν χρειάζεται να θυσιάσεις κάτι, το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Η απόλυτη ταύτιση με τα συναισθήματά σου μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ή ο απόλυτος εγκλωβισμός ή κατά πάσα πιθανότητα και τα δυο μαζί!

Ποσειδώνας, Άρης και Ουρανός παλεύουν γενναία για να αλλάξουν την κατάσταση μέσω δύο σχηματισμών Διευκολυμένης αντίθεσης με τα Φώτα και τον Πλούτωνα. Όλο αυτό δημιουργεί ένα σχήμα τραπεζίου που συμμετέχουν και οι έξι, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας αλλά και συνδυαστικά.

Οι επιλογές που σου δίνουν ο Άρης από τους Διδύμους και ο Ουρανός από τον Ταύρο, είναι επιλογές δράσης. Περνούν μέσα από αιχμηρές κουβέντες που αγγίζουν ευαίσθητα σημεία και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να σπάσεις το «απόστημα». Αυτές πρέπει να τις προκαλέσεις αλλά με μεγάλη μαεστρία γιατί οι δυο πλανήτες στην αστρική τους εκδοχή σχηματίζουν «κρυφό» Ταυ-τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Αυτό σημαίνει πως μπορεί εύκολα να ξεφύγει μια κουβέντα παραπάνω, μετά να ξεφύγει όλη η κατάσταση και αντί να ξεκαθαρίσεις το πρόβλημα, να πας σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Από την άλλη έχεις και τις επιλογές του Ποσειδώνα. Δηλαδή επιλογές «μη δράσης»! Φυσικά δεν μπορείς να ωραιοποιήσεις την πραγματικότητα ούτε να κάνεις πως δεν τη βλέπεις. Αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις την ιδεολογία σου ούτε να ισοπεδώσεις τα πάντα στο όνομα ενός σκοπού. Αυτός ο Ποσειδώνας σου λέει πως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα αλλά μπορείς να «αγιάσεις» εσύ αν πάψεις να ταυτίζεσαι με τον σκοπό! Δεν έχεις δικαίωμα να πετύχεις ούτε να διαφύγεις με κάθε τρόπο. Σου δίνει τη μαγική ικανότητα να είσαι χωρισμένος σε δυο κομμάτια που το ένα έχει επίγνωση του άλλου αλλά να μην επηρεάζεται από αυτό. Σου δίνει και μια άλλη μαγική ικανότητα: να γίνεται η ευχή σου ή ακόμη περισσότερο η προσ- ευχή σου πραγματικότητα! Είναι ο φύλακας Άγγελος και η πρόσβασή σου στο θαύμα!

Το «κοινωνικό μοντέλο» είναι άλλο ένα θέμα που πραγματεύεται αυτή η Πανσέληνος σε μια εποχή που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται ή αυτό που πρεσβεύει. Στη μάχη για επιβολή, εξουσία και έλεγχο που κρύβονται πίσω από την πάλη ανάμεσα στην «προοδευτικότητα» ή τον «συντηρητισμό», η απάντηση αυτής της Πανσελήνου είναι «προοδευτικός συντηρητισμός» ή «συντηρητική προοδευτικότητα». Αυτό όμως δεν περνά από μια «συνταγή» που και τα δύο θα μπουν σε μια βολική ή εύπεπτη αναλογία. Η παρουσία του Πλούτωνα προϋποθέτει πως πρώτα πρέπει να εγκαταλείψουμε ριζικά και αμετάκλητα κάποιες βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις και απόψεις που διαχωρίζουν τις κοινωνίες ή εντάσσουν τα άτομα σε κάποια πλευρά. Σημαίνει όμως και πως οποιαδήποτε πλευρά μετά τη «διάλυση», προχωρά σε μια ανασύνθεση που ταυτόχρονα παραμένει πιστή ή ενσωματώνει κάποιες αδιαπραγμάτευτες και ουσιαστικά αυτονόητες αρχές που έχουν επίκεντρο την ανθρώπινη ευημερία και αξιοπρέπεια. Αυτά βάζουν στο τραπέζι ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας. Και η κοινωνική διάσταση αυτού, δεν μπορεί να είναι σε βάρος του ατόμου αλλά σε ισορροπία. Αυτή η λεπτή ισορροπία είναι το ζητούμενο και είναι σημαντικό σε μια εποχή που συνειδητοποιούμε με σκληρό τρόπο πως τίποτα δεν είναι αυτονόητο!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved