Παρίσι 2024: Τι λένε τα άστρα για τους Ολυμπιακούς αγώνες;

Τα ρεκόρ και οι κατακτήσεις της Ελληνικής αποστολής

Θανάσης Ματσώτας
Παρίσι 2024: Τι λένε τα άστρα για τους Ολυμπιακούς αγώνες;

Ας ξεκινήσω από τον γενέθλιο χάρτη των Ολυμπιακών αγώνων που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Βασίζεται στην τελετή έναρξης της 1ης Ολυμπιάδας στην Αθήνα το 1896.

Ο Ήλιος στον Κριό δείχνει τον πρωταρχικό ενθουσιασμό του βαρόνου Πιερ ντε Κουμπερτέν και του Δημήτρη Βικέλα, ενώ η αντίθεση με τον Χείρωνα, την αναβίωση ενός ιστορικού γεγονότος της Ελληνικής παράδοσης.

Το Ολυμπιακό ιδεώδες της ειρήνης και της συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς, εκφράζεται τέλεια μέσα από τη Σελήνη και τον Άρη στον Υδροχόο, με τον τελευταίο να μάχεται γι' αυτό και να γιγαντώνει τον ενθουσιασμό, όπως επίσης και από την Αφροδίτη στους Ιχθύς.

Ο σχηματισμός μεγάλου τριγώνου μεταξύ Αφροδίτης, Κρόνου, Ουρανού και Δία, αλλά και η αντίθεση του τελευταίου με τη Σελήνη, δείχνει τη μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος, την αποδοχή από το κοινό και την τεράστια οικονομική επιτυχία!

Υπάρχει βέβαια πίσω από τη βιτρίνα και η σκοτεινή πλευρά των αγώνων που έχει να κάνει με διαφθορά, εξάρτηση από τους κύκλους μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ή τα αναβολικά. Όπως είχε πει πολλά χρόνια πριν ο ειδικός του ντόπινγκ Βίκτωρ Κόντε, «οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μια απάτη»!

Ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο, το ίδιο και ο Άρης με τον Ουρανό, ανάμεσα σε πολλά άλλα στοιχεία, περιγράφουν τέλεια και αυτήν την πλευρά.

Και φυσικά η πανίσχυρη Δήμητρα σε Ταυ-τετράγωνο με Ωροσκόπο, Ποσειδώνα και Πλούτωνα που μετατρέπει τον θεσμό σε εργαλείο της πολιτικής και μάλιστα κάτω από αυτές τις επιρροές, της διαπλεκόμενης πλευράς της! Το 1936 στο Βερολίνο οι Ολυμπιακοί αγώνες χρησιμοποιήθηκαν για τη Ναζιστική προπαγάνδα αλλά και πολλές χώρες τους μποϊκόταραν σε διάφορες χρονικές περιόδους με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική ένωση.

Και βέβαια είναι και οι πόλεμοι που ποτέ δεν κατάφεραν να τους σταματήσουν οι αγώνες. Αντίθετα, αυτοί σταμάτησαν τους αγώνες στη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Αυτό το τελευταίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί τότε είχαμε αργούς Πλανήτες και ειδικά τον Πλούτωνα σε δυσαρμονική σχέση με τη γενέθλια Σελήνη και όχι μόνο. Ένα αντίστοιχο σκηνικό θα επαναληφθεί μέσα στα επόμενα χρόνια που ο Πλούτωνας θα προχωρήσει στον Υδροχόο. Οπότε πάλι μπορεί να δημιουργηθούν ανάλογα προβλήματα. Δηλαδή κάτι να αλλάξει οριστικά στον τρόπο που διεξάγονται ή να μην γίνουν καθόλου το 2028 ή το 2032.

Ας δούμε τι γίνεται με τη φετινή Ολυμπιάδα...

Ο γενέθλιος χάρτης της είναι αυτός του ποδοσφαιρικού αγώνα Μαρόκο-Αργεντινής που έγινε στις 24 Ιουλίου, το απόγευμα και όχι αυτός της τελετής έναρξης. Ο ισχυρός Άρης στην 3η μοίρα των Διδύμων που γίνεται ισχυρότερος στο Μεσουράνημα του χάρτη του 1896, δείχνει τον επεισοδιακό τρόπο που εξελίχθηκε ο συγκεκριμένος αγώνας αλλά αφήνει περιθώρια για εντάσεις σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Ειδικά στην τελετή έναρξης, τις δύο επόμενες ημέρες που θα βρίσκεται σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ωροσκόπο αλλά και τις δύο-τρεις τελευταίες που θα πλησιάζει στη σύνοδο με τον Δία και το τετράγωνο με τον Κρόνο, δεν αποκλείονται φαινόμενα βίας ή δολιοφθοράς. Ένα επιπλέον στοιχείο που με προβληματίζει είναι πως και ο γενέθλιος Άρης της Γαλλίας είναι στην 3η μοίρα των Διδύμων…

Υπάρχουν βέβαια αρκετά στοιχεία που απεικονίζουν μια υπέρλαμπρη όσο κι πρωτότυπη διοργάνωση με στοιχεία υπερβολής ή και πρόκλησης και βασικό στόχο να διαφέρει από κάθε προηγούμενη!

Επίσης, θα δούμε πολλά νέα ρεκόρ, πολύ περισσότερα από προηγούμενες διοργανώσεις και κάποια από τα οποία θα είναι ιστορικής σημασίας!

Η κίνηση του Άρη και του Δία στους Διδύμους, ευνοεί την Ελληνική αποστολή για να έχει ικανοποιητικά γενικότερα αποτελέσματα αλλά και κάποιες μεγάλες επιτυχίες!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved