Πόσο μακριά είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος; Μια αστρολογική προσέγγιση

Έχω γράψει κατ’ επανάληψη εδώ και αρκετά χρόνια για την κλιμάκωση σε όλα τα πολεμικά μέτωπα και τον ρόλο που θα παίξουν σ’ αυτήν κάποια κράτη όπως για παράδειγμα το Ισραήλ.

Θανάσης Ματσώτας
Πόσο μακριά είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος; Μια αστρολογική προσέγγιση

Δυστυχώς αυτό το βλέπουμε να συμβαίνει χωρίς να διαφαίνεται κάποια βελτίωση του κλίματος.

Είναι γενικά αποδεκτό πως βρισκόμαστε σε μια εποχή τεράστιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων όπου όλα είναι ρευστά και η ισορροπία θα προκύψει μέσα από ισχυρές τριβές.

Ωστόσο έχουμε φτάσει και άλλες φορές στο παρελθόν σε κάποιες ακραίες καταστάσεις όπου μια μεγάλη πολεμική σύγκρουση, ακόμη και η χρήση πυρηνικών, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Και τώρα που στη Μέση Ανατολή όλα κρέμονται κυριολεκτικά από μια κλωστή, το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτή η κλιμάκωση θα εξαπλώσει τον πόλεμο, εμπλέκοντας και άλλες χώρες της περιοχής και όχι μόνο. Δηλαδή αν θα έχουμε έναν μεγάλο περιφερειακό πόλεμο ή και παγκόσμιο και πόσο μακριά μπορεί να βρισκόμαστε από τη χρήση πυρηνικών.

Η Αστρολογία μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη και αντικειμενική εικόνα.

Στις 12 Απριλίου είχα γράψει πως το Ισραήλ κρατά το κλειδί της παγκόσμιας ειρήνης. Αυτό σχετίζεται αποκλειστικά με την εικόνα που έχω από τον αστρολογικό του χάρτη και δεν είναι μια ηθική κρίση.

Η Σελήνη και ο Ωροσκόπος της χώρας στις πρώτες μοίρες Λέοντα και Σκορπιού, με δυνατές επιρροές από Κρόνο και Πλούτωνα, δέχονται την φανερή επιρροή του Πλούτωνα από τον Υδροχόο αλλά και την «κρυφή» του Αστρικού Ουρανού από τις πρώτες μοίρες του Ταύρου που σχηματίζει τετράγωνο με τον Τροπικό Πλούτωνα. Αυτό το τετράγωνο ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου 2023 και σχηματίζεται συνολικά επτά φορές! Τον Οκτώβρη του 2023 που έγινε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, ήταν η δεύτερη φορά. Στις 28 Ιουνίου 2024 ήταν η τρίτη. Η επόμενη θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2024 ενώ η τελευταία θα γίνει τον Απρίλιο του 2026. Ωστόσο δύο πολύ σημαντικές, θα είναι τον Μάιο του 2025 και τον Ιανουάριο του 2026 στην 4η μοίρα Ταύρου-Υδροχόου, δηλαδή σε ακριβέστατο δυσαρμονικό σχηματισμό με τη Σελήνη του Ισραήλ! Από αυτό το σκηνικό φαίνεται ξεκάθαρα πως το Ισραήλ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δίκαια, άδικα ή και τα δύο, προκαλεί τις εξελίξεις, χωρίς να επηρεάζεται επί της ουσίας από την πολιτική των άλλων ούτε από αυτή των ΗΠΑ.

Αυτό το τετράγωνο αλλά και η πορεία του Ουρανού στον Ταύρο, μιλά ξεκάθαρα για οικονομικό πόλεμο πρωτίστως και από αυτόν προκύπτει οτιδήποτε άλλο.

Ήδη αυτήν τη στιγμή -και με τη βοήθεια της κερδοσκοπικής και υψηλού ρίσκου συνόδου του Άρη με τον Δία που έρχεται στα μέσα Αυγούστου- βλέπουμε τις νέες κινήσεις των BRICKS που αλλάζουν εκ βάθρων το τοπίο στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα αλλά και τις τεράστιες διακυμάνσεις της παγκόσμιας χρηματιστηριακής αγοράς. Και στο… βάθος, ο πόλεμος για τους ενεργειακούς και εμπορικούς διαδρόμους.

Αλλά ταυτόχρονα και μέσα από πολλές άλλες αστρολογικές παραμέτρους βλέπουμε να εμπλέκονται σε κρατικό πια επίπεδο και όχι μόνο μέσω οργανώσεων ή proxy, ο Λίβανος και το Ιράν. Το δεύτερο μάλιστα ολοένα και περισσότερο τους επόμενους μήνες και δεν φαίνεται να έχει την πολυτέλεια της επιλογής. Επομένως η κατάσταση δεν θα περιοριστεί σε μια απάντηση για την τιμή των όπλων όπως έγινε πριν λίγο καιρό και έχει δρόμο μπροστά της.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μπαίνει λοιπόν σε μια νέα φάση που δεν θα εκτονωθεί αλλά δεν θα οδηγήσει και άμεσα σε μια περιφερειακή σύρραξη.

Θα το κάνει όμως σταδιακά και θα οδηγηθεί στο επόμενο επίπεδο, σε λιγότερο από έναν χρόνο από τώρα!

Το αμέσως επόμενο επίπεδο σχετίζεται με πράγματα που δεν φαίνονται εύκολα σε πρώτο πλάνο αλλά ίσως είναι τα πιο ουσιαστικά! Και εδώ, δηλαδή προς το 2026, μπαίνει ισχυρότερα στο «παιχνίδι» η Συρία και η Τουρκία. Η πρώτη αποτελεί στρατηγικό στόχο της δεύτερης αλλά και όλων των άλλων, μεγάλων και μικρών και αυτή είναι που θα καθορίσει την έκβαση σε μεγάλο βαθμό. Αποτελεί στόχο και για το Ισραήλ και ίσως σημαντικότερο από την Παλαιστίνη και τον Λίβανο!

Η Τουρκία έχει ήδη μπει ενεργά όπως βλέπουμε με μια αυξανόμενη δυναμική που βραχυπρόθεσμα πάει μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη περίπου και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την Κύπρο, ιδιαίτερα τις επόμενες είκοσι μέρες. Η κίνηση του Άρη στους Διδύμους μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο νησί που όμως μπορεί να είναι και από άλλους παράγοντες όπως πχ μια μεγάλη πυρκαγιά. Ωστόσο νομίζω πως έτσι ή αλλιώς είναι ένα κρίσιμο διάστημα για το νησί είτε σε πολιτικό είτε σε στρατιωτικό επίπεδο!

Πάντως η Τουρκία δεν πρόκειται να εμπλακεί σε άμεσο διακρατικό πόλεμο διαρκείας, ιδιαίτερα με το Ισραήλ, πριν το τέλος του 2025 ενώ το 2027 (που ίσως οδηγηθεί στο να το κάνει) και 2028 και αμέσως μετά το 2030 και 2031 φαίνεται να είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της και καθόλου εύκολες αφού εκεί δεν είναι μόνο το τέλος του Ερντογάν αλλά και μια ριζική μετάλλαξη της χώρας μέσα από κοσμογονικές αλλαγές!

Τη διετία 2026 έως 2028 παρατηρούμε επίσης σημαντικές ενεργοποιήσεις στους χάρτες του ΝΑΤΟ (όπου θα έχουμε αποσχίσεις και σημαντικές ανακατατάξεις) και όλων των μεγάλων δυνάμεων, ιδιαίτερα των ΗΠΑ με κύρια αλλά όχι μοναδική αιτία, το τετράγωνο του Κρόνου από τον Ταύρο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο που ξεκινά το 2028.

Νωρίτερα, πιθανότατα να έχουν ανοίξει και νέα πολεμικά μέτωπα όπως πχ των χωρών της Βαλτικής και μετά έρχεται μάλλον και η Taiwan.

Σε επόμενη φάση, έχουμε τη διετία 2030 έως 2032 όπου τα πράγματα γίνονται ακραία με ιδιαίτερα δύσκολες ενδείξεις στους αστρολογικούς χάρτες όλων αυτών των κρατών. Ειδικά όμως το Ωροσκόπιο του Ισραήλ παίρνει κυριολεκτικά φωτιά! Πραγματικά δεν ξέρω αν θα υπάρχει το Ισραήλ ως κράτος μετά από αυτό ή αν θα υπάρχουν οι αντίπαλοί του!

Αν μιλάμε λοιπόν για μια ευρύτερη σύρραξη, όποιο όνομα και αν της δώσουμε, οι χρονιές σταθμοί που θα οδηγήσουν εκεί είναι αυτές που ανέφερα, με κορύφωση την τελευταία διετία. Αυτή είναι η εικόνα που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρα!

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved