Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στον Υδροχόο: Από πεντοζάλη σε ταραντέλα!

Πραγματοποιείται στις 19 Αυγούστου και ώρα 9:26 μμ στις 27ο15΄ του Υδροχόου.

Θανάσης Ματσώτας
Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στον Υδροχόο: Από πεντοζάλη σε ταραντέλα!

Πρόκειται για μια δύσκολη, περίπλοκη και πάνω απ’ όλα απρόβλεπτη Πανσέληνο.

Βέβαια τα σημαντικότερα γεγονότα τα περιμένουμε και λίγες ημέρες πριν, αφού τότε πραγματοποιείται η σύνοδος του Άρη με τον Δία και το τετράγωνό του με τον Κρόνο. Η δυναμική αυτού του βίαιου σχηματισμού ενδυναμώνεται ιδιαίτερα από την Πανσέληνο. Άλλωστε ήδη έδειξε τα «δόντια» του με πολλούς τρόπους όπως η κλιμάκωση της κρίσης στη μέση Ανατολή, οι ιδιαίτερα μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα, στις οποίες έχουν «ειδίκευση» οι δυσαρμονικές όψεις Άρη-Δία αλλά και πολλή βία που παρακολουθούμε στην καθημερινή ειδησεογραφία!

Όμως επειδή αναφέρομαι σε σχηματισμούς, δύο είναι οι βασικοί που ουσιαστικά δίνουν όλη τη δυναμική στον χάρτη αυτής της Πανσελήνου.

Καταρχάς έχουμε το ακριβέστατο Ταυ-τετράγωνο του Ήλιου και του ανάδρομου Ερμή από τον Λέοντα και τη Σελήνης απέναντι, με τον Ουρανό στον Ταύρο. Άρα ο Ουρανός είναι ο καταλυτικός παράγοντας αυτής της Πανσελήνου και για έναν λόγο παραπάνω: το τετράγωνο γίνεται από τη Σελήνη στον Υδροχόο, δηλαδή το ζώδιο που κυβερνά ο Ουρανός! Στην Αστρική του μάλιστα εκδοχή συμμετέχει και ο Τροπικός Πλούτωνας από την 1η μοίρα του Υδροχόου.

Όλο αυτό το σκηνικό προμηνύει καταιγιστικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα! Είναι η στιγμή που συνειδητοποιείς είτε σου αρέσει είτε όχι πως η νέα πραγματικότητα είναι μπροστά σου και αν δεν απαγκιστρωθείς από θέσεις, απόψεις και πρακτικές που θεωρείς αδιαπραγμάτευτες, τότε παραδίνεσαι οριστικά σε μια καθοδική πορεία που με μαθηματική ακρίβεια θα σε πετάξει έξω από το «παιχνίδι». Αντίθετα, αν ενταχθείς ενεργητικά, τότε έχεις πιθανότητες μέσα από τη νέα πράξη να διαμορφώσεις τη δική σου νέα τάξη πραγμάτων!

Όλα αυτά σε αφορούν αν είσαι Λέων, Υδροχόος, Ταύρος ή Σκορπιός, γεννημένος λίγο μετά τα μέσα και λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαημέρου. Σε αφορούν επίσης και αν είσαι γεννημένος τις πέντε πρώτες ημέρες αυτών των ζωδίων αφού επηρεάζεσαι από την Αστρική εκδοχή της Πανσελήνου.

Ο δεύτερος σημαντικός σχηματισμός είναι πάλι ένα Ταυ-τετράγωνο όπου αυτήν τη φορά η Αφροδίτη και ο Κρόνος σε αντίθεση σε Παρθένο και Ιχθύς αντίστοιχα, σχηματίζουν τετράγωνο με τον Άρη και τον Δία από τους Διδύμους.

Η λογική χάνεται ανάμεσα σ’ αυτά που επιθυμείς και σ’ αυτά που μπορείς να κάνεις. Η αδρεναλίνη σου ανεβαίνει απότομα και εξίσου απότομα υποχωρεί καθώς τα εμπόδια ξεπροβάλλουν μόλις πας να σηκώσεις κεφάλι! Η θλίψη διαδέχεται τον ενθουσιασμό και αντιστρόφως, η κατάπτωση την υπερδιέγερση ενώ μια κουβέντα παραπάνω μπορεί σε δευτερόλεπτα να δημιουργήσει μια μη αναστρέψιμη διαμάχη!

Σε επηρεάζει αν είσαι Δίδυμοι, Τοξότης, Παρθένος ή Ιχθύες, γεννημένος από τα μέσα έως το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου.

Και τώρα το σημαντικότερο! Στην Αστρική του εκδοχή, αυτός ο σχηματισμός συμπίπτει με το Τροπικό Ταυ-τετράγωνο Ήλιου-Σελήνης-Ουρανού. Κάτω από το αποκαλυπτικό φως της «Ιδιοσυναστρίας» όπως έχει ονομάσει την πρωτοποριακή μέθοδο σύγκρισης Τροπικού ζωδιακού (Δυτική αστρολογία) με τον Αστρικό (Ινδική αστρολογία) ο εφευρέτης της Γιάννης Ριζόπουλος, βλέπουμε τους δύο βασικούς άξονες του χάρτη της Πανσελήνου, δηλαδή τους δύο ισχυρούς σχηματισμούς Ταυ-τετραγώνου, να συμπίπτουν, δηλαδή να έρχεται ο ένας και να πέφτει πάνω στον άλλον.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα και φυσικά περιπλέκει την κατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό! Ουσιαστικά είτε ανήκεις στη πρώτη ομάδα είτε στη δεύτερη, επηρεάζεσαι και από τους δύο σχηματισμούς ταυτόχρονα!

Και τι να κάνεις θα μου πεις… Θα χορέψεις! Από πεντοζάλη σε ταραντέλα σε βλέπω!

Είναι τεράστιο το ερώτημα: να προκαλέσεις την τύχη σου ή να σφυρίζεις αδιάφορα και να καμουφλαριστείς, ελπίζοντας πως θα περάσεις απαρατήρητος από τη συμπαντική συνομωσία; Αν τη γλυτώσεις από τον Άρη και τον Δία, θα σε συμμαζέψει ο Κρόνος και αν αποφύγεις και τους τρεις, θα σε αναλάβει ο Ουρανός. Λίγες τις κόβω τις πιθανότητες να γίνεις αόρατος…

Κοιτώντας μακριά, θα πρέπει να συμβιβαστείς οριστικά με ό,τι σε ξεβολεύει. Βραχυπρόθεσμα αυτό δεν αλλάζει αλλά οι πολύ ακραίες επιλογές τώρα, είναι επικίνδυνες. Μπορείς να ρισκάρεις σε περιορισμένο βαθμό που σημαίνει πως θα προκαλέσεις -δηλαδή θα «ταΐσεις» το «τέρας», τόσο όσο έχεις διεξόδους και εναλλακτικές λύσεις αν κάτι στραβώσει.

Αναγκαστικά θα χορέψεις και φρόντισε να το κάνεις με κέφι!

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved