Τι θα φέρει το τετράγωνο Δία-Κρόνου

Το τετράγωνο του Δία από τις 17ο 27' των Διδύμων με τον Κρόνο, από την αντίστοιχη μοίρα των Ιχθύων, πραγματοποιείται στις 20 Αυγούστου

Θανάσης Ματσώτας
Τι θα φέρει το τετράγωνο Δία-Κρόνου
Solar system planets with orbits, colored vector poster Bigstock

Μετά το τετράγωνο του Δία-Κρόνου, που θα γίνει στις 20/8, θα ακολουθήσουν άλλα δύο τετράγωνα, ένα τον Δεκέμβριο του 2024 με τον Δία ανάδρομο στους Διδύμους και ένα τον Ιούνιο του 2025 με τον Δία στην αρχή του Καρκίνου και τον Κρόνο στην αρχή του Κριού.

Πρόκειται για το πρώτο τετράγωνο του συνοδικού τους κύκλου που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, πάνω στο χειμερινό ηλιοστάσιο και πραγματοποιήθηκε στην 1η μοίρα του Υδροχόου. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως σε αυτήν ακριβώς τη μοίρα βρίσκεται τώρα ο Πλούτωνας στον Υδροχόο.

Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για να ανατρέξουμε στην αρχική σύνοδο για να δούμε πώς αυτή ξεδιπλώνεται και να κατανοήσουμε την τωρινή τους σχέση.

Οι θεσμοί, τα συστήματα διακυβέρνησης, οι φιλοσοφικές και ηθικές απόψεις, η διαπαιδαγώγηση αλλά και η οικονομία, είναι τα βασικά θέματα που πραγματεύονται οι δύο πλανήτες.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε «προοδευτικές» και «συντηρητικές» οπτικές, η διεκδίκηση «δικαιωμάτων», η πολιτική ορθότητα, όλα αυτά ντυμένα με έναν ιδεολογικό μανδύα, έρχονται να συγκρουστούν.

Θα πρέπει ασφαλώς να συμπεριλάβουμε στο σκηνικό την παρουσία του Ουρανού στον Ταύρο να αμφισβητεί τις κατεστημένες αξίες, με την παγκοσμιοποίηση στο βάθος να έρχεται και τον Πλούτωνα στα πρώτα του βήματα στον Υδροχόο να την προαναγγέλλει, πριν την επιβάλλει!

Αυτό είναι το ευρύτερο πλαίσιο που θα απορροφήσει τελικά οποιαδήποτε αντίδραση προκύψει και η διαμάχη Δία-Κρόνου πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα τελικά θα ενταχθεί στο «σύστημα», που για άλλη μια φορά θα επικρατήσει με ένα νέο προσωπείο.

Οπότε οι επιλογές είναι δύο: η ένταξη στο σύστημα με τις αναγκαίες υποχωρήσεις και τα προσδοκώμενα κέρδη ή η… αυτονόμηση με την επίγνωση του κινδύνου πως έξω από το μαντρί μπορεί να σε φάει ο λύκος…

Και όλα αυτά θα πάνε στο καλάθι των άχρηστων; Όχι απαραίτητα! Θα λειτουργήσουν, όπως μια πέτρα που πέφτει στη θάλασσα και δημιουργεί κυματισμούς. Αυτοί οι κυματισμοί επηρεάζουν έμμεσα και σίγουρα θα τους ξανασυναντήσουμε στο μέλλον.

Αυτό που συμβαίνει σε κοινωνικό επίπεδο, συμβαίνει και σε προσωπικό. Το τετράγωνο των δύο πλανητών δημιουργεί μια τραμπάλα. Στη μια άκρη της μπαίνουν όλα αυτά ως απόψεις και στην άλλη μπαίνει η στάση στην πραγματική ζωή. Το στοίχημα εδώ είναι αν μπορούν αυτά να συμβαδίσουν. Πολύ δύσκολα, αφού υπάρχει συνεχής αποπροσανατολισμός. Βάζουμε ψηλά τον πήχη και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε πρακτικά ή απογοητευόμαστε και οδηγούμαστε σε παραίτηση.

Πρόκειται λοιπόν για δοκιμασία της στάσης απέναντι στη ζωή: της φιλοσοφίας, των πεποιθήσεων, του τρόπου που πορευόμαστε. Τον εφησυχασμό διαδέχεται η κρίση που θα οδηγήσει σε νέες ισορροπίες. Ο Δίας από τους Διδύμους ανοίγει τους ιδεολογικούς ορίζοντες, πάντα με τον τρόπο που βολεύει τον καθένα και χάνοντας την αίσθηση του «μέτρου», αφού το προφανές και αυτονόητο μπορεί να απορρίπτεται μέσα από διανοητικούς ακροβατισμούς. Από την άλλη, ο Κρόνος στους Ιχθύς περιορίζει τα συναισθηματικά αποθέματα και -στα πλαίσια της αναγκαιότητας- καταπνίγει την «ανθρωπιά» ή την εντάσσει και αυτή σε ένα υποχρεωτικό κοινωνικό πλαίσιο. Το αποτέλεσμα είναι ο αποπροσανατολισμός, η καθήλωση και τελικά η απραξία ή η έλλειψη κατεύθυνσης μέσα από ηθική και ιδεολογική σύγχυση.

Σε προσωπικό επίπεδο το τετράγωνο Δία-Κρόνου επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς που είναι γεννημένοι λίγο μετά τα μέσα και λίγο πριν το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα πολύ κοντά στη 18η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Στην Αστρική του εκδοχή η όψη πραγματοποιείται στις 23ο15' Ταύρου-Υδροχόου. Άρα επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που είναι γεννημένοι λίγο μετά την αρχή και λίγο πριν τα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved