Άρης σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης: Τι κρύβει;

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο Άρης καθώς κινείται στον Καρκίνο, σχηματίζει τετράγωνο με τον Νότιο και (φυσικά) τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης που βρίσκονται αντίστοιχα στον άξονα Ζυγού-Κριού

Θανάσης Ματσώτας
Άρης σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης: Τι κρύβει;

Ο συναισθηματικός και κυκλοθυμικός Άρης στον Καρκίνο έρχεται να «ταράξει τα νερά» στη ζωή σου. Ωστόσο, το ζήτημα που σου βάζει -και είναι το σημαντικότερο- είναι να ανακαλύψεις το νόημα όλης αυτής της αναταραχής. Όπλο του η συγκινησιακή φόρτιση!

Για να γίνω σαφής, αυτά που ξεσηκώνει, στην πλειοψηφία τους έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν, είτε πρόκειται για ενδοοικογενειακές διαμάχες είτε περιουσιακά ζητήματα.

Ακόμη όμως και αν δεν είναι τέτοιου είδους ζητήματα, πάλι έχουν βαθιές ρίζες και μάλιστα… αόρατες, καθώς πρόκειται για συμπεριφορές ή μορφώματα που κουβαλάς και δεν αποκλείεται να είναι και… κληρονομικό «χάρισμα». Δηλαδή, να έχουν περάσει σε σένα από τους γονείς σου, που και αυτοί με τη σειρά τους, μπορεί να τα έχουν «κληρονομήσει» από τους δικούς τους γονείς. Καλείσαι λοιπόν να τραβήξεις το νήμα για να δεις από πού προέρχονται. Έτσι κι αλλιώς, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και γίνεται δυσκολότερο μέσα από την απότομη, ξαφνική και σαρωτική δράση του Άρη!

Το πρόβλημα δεν είναι να απαλλαγείς από αυτά καθώς έχουν μια αρνητική πλευρά που σε τραβάει προς το παρελθόν, δηλαδή στην αέναη, αλλά άκαρπη επανάληψη των ίδιων μοτίβων που σε δεσμεύουν. Και αυτό γιατί αν τα αξιοποιήσεις, μεταμορφώνονται και γίνονται δυνατά όπλα στο οπλοστάσιο της εξελικτικής σου πορείας. Άρα καλείσαι να τα αναδιαμορφώσεις και όχι να τα εξαφανίσεις!

Και τι κάνει ο Άρης; Δεν σ’ αφήνει να ασκήσεις την αγαπημένη σου συνήθεια: να αναβάλλεις! Σε αναγκάζει να λειτουργήσεις άμεσα και υπό πίεση.

Τα πάντα εξαρτώνται από τη στάση που θα κρατήσεις. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αντιληφθείς την προοπτική σου, τον στόχο σου. Θα επιλέξεις να ενδώσεις στη συναισθηματική υπερχείλιση που έρχεται σαν τσουνάμι και να ταΐσεις εκείνη σου τη γνωστή και μαθημένη πλευρά που σε ικανοποιεί αλλά δεν σε πάει πουθενά ή θα δείξεις τη γενναιότητα που χρειάζεται για να πας ένα βήμα παραπέρα;

Ωστόσο, η «συνομιλία» αυτή του Άρη με τους Δεσμούς της Σελήνης έχει ακόμη μια πλευρά:

Όταν ένας πλανήτης πλησιάζει ή σχηματίζει όψη με τους Δεσμούς, έχουμε στον νου μας πως προσεγγίζει τα σημεία των εκλείψεων που προηγήθηκαν ή έπονται γιατί αυτές πραγματοποιούνται πάντα πέριξ των Δεσμών.

Αυτό σημαίνει πως ο πλανήτης αυτός ενεργοποιεί τις εκλείψεις σε διαφορετικό χρόνο από αυτόν που αυτές πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν!

Έχουμε λοιπόν τη σεληνιακή έκλειψη του Μαρτίου 2024 στις αρχές του Κριού που ήδη ενεργοποιείται, αφού ο Άρης θα «πιάσει» τη μοίρα της έκλειψης στα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά στην πράξη λειτουργεί από τώρα.

Από τώρα λειτουργεί και για την ηλιακή έκλειψη που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου στις 10ο 03΄του Κριού.

Αυτές οι ενεργοποιήσεις των εκλείψεων από τον Άρη σημαίνουν πως θα δούμε διογκωμένα τα φαινόμενα που θα χρωματίζονται από την εκρηκτική φύση του πλανήτη και σε κοινωνικό επίπεδο. Οι «ενδοοικογενειακές διαμάχες» μπορούν να επεκταθούν σε κόμματα, σύνορα (ειδικά θαλάσσια αλλά όχι μόνο), εμφύλιες διαμάχες, ξαφνικές και ύπουλες επιθετικές πολεμικές ενέργειες.

Αν ανήκεις στο πρώτο δεκαήμερο του Καρκίνου, Αιγόκερω, Κριού ή Ζυγού όλα τα παραπάνω σε αφορούν σε άμεσα.

Το ίδιο και αν είσαι Δίδυμοι, Τοξότης, Παρθένος ή Ιχθύες και έχεις γεννηθεί από το τέλος του πρώτου έως λίγο μετά τα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου αφού σε επηρεάζουν οι Αστρικές εκδοχές.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved