Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς: Το ένστικτο είναι η μύτη του μυαλού!

Πραγματοποιείται στις 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:34πμ, στις 25ο 40΄ των Ιχθύων

Θανάσης Ματσώτας
Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθύς: Το ένστικτο είναι η μύτη του μυαλού!

Με αυτήν την Πανσέληνο-έκλειψη έχουμε την πρώτη παρουσία στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων όπου οι εκλείψεις θα μετακινηθούν σταδιακά.

Σε επηρεάζει παραπάνω, αν είσαι Ιχθύες, Παρθένος, Δίδυμοι ή Τοξότης, γεννημένος κοντά στα μέσα -και λίγο μετά- του τρίτου δεκαημέρου. Εξίσου όμως επηρεάζεσαι και από την κύρια Αστρική εκδοχή της έκλειψης, αν είσαι γεννημένος μέσα στις τέσσερεις πρώτες ημέρες.

Τέλος υπάρχει και η δεύτερη Αστρική εκδοχή που σε επηρεάζει, αν είσαι Καρκίνος, Αιγόκερως, Κριός ή Ζυγός και έχεις γεννηθεί ανάμεσα στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου και τα μέσα του δεύτερου.

Ωστόσο, εξαιτίας της υπόγειας δράσης του Άρη, που θα εξηγήσω παρακάτω, ουσιαστικά τα ζώδια του Παρορμητικού σταυρού επηρεάζονται για αρκετούς μήνες και όχι μόνον αυτοί που έχουν γεννηθεί στο χρονικό διάστημα που έδωσα παραπάνω, αλλά όλοι όσοι έχουν γεννηθεί από την αρχή των ζωδίων μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου.

Είναι μια πολύ «πονηρή» Σεληνιακή έκλειψη αφού σε μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και μάλιστα έχει και κάποια πολύ θετικά στοιχεία.

Το βασικό ευνοϊκό της στοιχείο είναι ο σχηματισμός «Χαρταετού» που δημιουργείται από τον Ήλιο στην Παρθένο σε αντίθεση με τη Σελήνη και τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα να τον συμπληρώνουν με αρμονικές όψεις προς τους υπόλοιπους.

Τον «Χαρταετό» αυτόν, μια φράση της Madame de Girarden, τον περιγράφει τέλεια: «το ένστικτο είναι η μύτη του μυαλού»!

Πέρα από την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία, την τυφλή πίστη και την εμπειρική απόδειξη, βρίσκεται η διαίσθηση. Αυτήν την μπερδεύει σε μεγάλο βαθμό η παρουσία του Ποσειδώνα. Αυτό δεν σημαίνει πως την μειώνει. Το αντίθετο μάλιστα! Αυτό που σε μπερδεύει τελικά είναι το δίλλημα, αν θα την ακολουθήσεις ή θα σε φρενάρει η φωνή της λογικής. Είναι, επίσης, η τάση σου να επενδύεις στο επιθυμητό, στο ιδανικό και να αγνοείς την αυταπόδεικτη πραγματικότητα. Και έτσι καταλήγεις να κάνεις λάθος, όποιο μονοπάτι και αν επιλέξεις.

Ο Δίας σε σχηματισμό «Ταυ-τετραγώνου» με Ήλιο, Σελήνη και Ποσειδώνα, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να γιγαντώνει αυτήν την αντίφαση!

Με τους δύο αυτούς σχηματισμούς, μπορείς να ανακαλύψεις ή να αποκαλύψεις τα πάντα, αλλά να χαθείς στο προφανές και αυτονόητο!

Και τι κάνεις; Πώς θα αποκτήσεις διάκριση;

Εμπιστέψου το ένστικτο! Όταν αυτό λειτουργεί, δεν χρειάζεσαι αποδείξεις και δεν υπάρχουν αμφιβολίες ούτε χρόνος για σκέψη. Υπάρχει μια αρχέγονη βεβαιότητα που διαπερνά τις αισθήσεις! Ανακάλεσε στον νου σου παλιότερες τέτοιες στιγμές και θα επαναφέρεις την αίσθηση που κάνει τη διαφορά.

Εμπιστέψου το ένστικτο και δράσε με έμπνευση. Αυτό είναι το μήνυμα της αρμονικής συνεργασίας των τριών εξωκρόνιων πλανητών, του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα. Ακόμη και αν κάνεις λάθος, τουλάχιστον θα είναι δικό σου και όχι των άλλων!

Έχουμε όμως και την κρυφή παρουσία του Άρη για την οποία έγραψα παραπάνω, σε σχηματισμό «Μεγάλου σταυρού» με τους Δεσμούς της Σελήνης και τη Δήμητρα στις κρίσιμες για την Ελλάδα πρώτες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων.

Άλλωστε από τις αρχές ακόμη του μήνα, ο Άρης ενεργοποιούσε τη Σεληνιακή έκλειψη του Μαρτίου και από τις 25 Σεπτεμβρίου και μετά, θα ενεργοποιήσει και την ηλιακή έκλειψη του Απριλίου.

Όλο αυτό δίνει στην έκλειψη έντονο τον χρωματισμό του πλανήτη από το ζώδιο του Καρκίνου, πράγμα που σημαίνει εντάσεις ενδοοικογενειακές ή για περιουσιακά ή κληρονομικά ζητήματα, ενδοοικογενειακή βία, ζημιές σε ακίνητα, δυστυχήματα με νερό ή στο νερό, θέματα συνόρων (ειδικά θαλασσίων) και ύπουλα πολεμικά χτυπήματα. Στο πολιτικό τοπίο ήδη βλέπουμε τις σοβαρές ενδοκομματικές αναταράξεις και η συνέχεια σε όλη την πολιτική σκηνή θα είναι άκρως επεισοδιακή, μέχρι και την επόμενη Άνοιξη!

Κρίσιμα μελλοντικά διαστήματα ενεργοποίησης αυτής της έκλειψης είναι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, η Πανσέληνος στα μέσα Δεκεμβρίου και το διάστημα από 22 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved