Ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό: Η διπλωματία του ισχυρότερου!

H Δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου και ώρα 21:49 στις 10ο 03΄του Ζυγού

Η Νέα Σελήνη-έκλειψη που γίνεται στις 2/1, σε αφορά άμεσα, αν είσαι Ζυγός, Κριός, Καρκίνος ή Αιγόκερως, γεννημένος από τα τέλη του πρώτου έως τα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου. Και αυτό γιατί η παρουσία του Άρη στα μέσα του Καρκίνου που είναι το βασικότερο στοιχείο στον χάρτη της έκλειψης, αυξάνει το εύρος της επιρροής της!

Εξίσου σημαντική για σένα, είναι και η κύρια Αστρική της εκδοχή, αν είσαι Παρθένος, Ιχθύες, Δίδυμοι ή Τοξότης και έχεις γεννηθεί λίγο πριν τα μέσα του δεύτερου έως και λίγο μετά την αρχή του τρίτου δεκαημέρου αυτών των ζωδίων.

Επίσης όλα αυτά ισχύουν, αν έχεις Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα ανάμεσα στη 10η και 16η μοίρα των Παρορμητικών ζωδίων (Πρώτη περίπτωση-Τροπική εκδοχή) ή ανάμεσα στην 15η και 22η μοίρα των Μεταβλητών (Δεύτερη περίπτωση-Αστρική εκδοχή).

Ας ξεκινήσω με τα καλά νέα. Το μεγάλο τρίγωνο Αφροδίτης-Άρη-Κρόνου, δίνει, όχι απλόχερα, αλλά έστω συγκρατημένα, μια διέξοδο στον πιεσμένο Άρη στον Καρκίνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως έχεις δυνατότητα να διαχειριστείς κάποια συναισθήματα που τείνουν να κινηθούν ανεξέλεγκτα. Βέβαια η αυτοπειθαρχία, είναι βασικό προαπαιτούμενο!

Ας συνεχίσω με τα «κακά» νέα για να γίνει αυτό περισσότερο κατανοητό.

Στον χάρτη της έκλειψης, το πρώτο δύσκολο θέμα, είναι ο σχηματισμός Μεγάλου σταυρού που δημιουργείται από τα τετράγωνα του Άρη και της Δήμητρας από Καρκίνο-Αιγόκερω αντίστοιχα, με Ήλιο, Σελήνη και Ερμή αλλά και τους Δεσμούς της Σελήνης, στον άξονα Ζυγού-Κριού. Το θέμα των κάθε είδους σχέσεων που μπαίνει από τα Φώτα στο Ζυγό, ενισχύεται από τη δυσαρμονική συμμετοχή της Δήμητρας, δηλαδή του πλανήτη που έχει άμεση σχέση με το ζώδιο αυτό και τα θέματά του. Σου δημιουργεί την ανάγκη να ενισχύσεις ή να αναδιαμορφώσεις επαφές που θεωρείς πολύτιμες, με κάθε τρόπο.

Όμως ο επίσης δυσαρμονικός Άρης δημιουργεί ταυτόχρονα ισχυρές αντιπαραθέσεις. Έτσι, η διάρρηξη των σχέσεων και μάλιστα με βίαιο τρόπο, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, είναι το βασικό θέμα αυτής της έκλειψης!

Στο όλο σκηνικό έρχεται να προστεθεί πάλι ο Κρόνος, αυτήν τη φορά σε αντίθεση με την Αστρική εκδοχή του Ήλιου και της Σελήνης. Αυτό περιορίζει τις επιλογές σου ακόμη περισσότερο αφού σε κάνει να εγκαταλείψεις το επιθυμητό προς χάρη του αναγκαίου. Για παράδειγμα, να συμβιβαστείς στην παρουσία κάποιου προσώπου που δεν σου είναι ευχάριστο, γιατί απλά δεν μπορείς να το αγνοήσεις ή γιατί έχεις την ανάγκη του.

Σε κάθε περίπτωση, περνάς στην άμυνα ή στην επίθεση τη λάθος στιγμή ενώ η ειρηνική διευθέτηση γίνεται πρακτικά δύσκολη αφού δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Όταν προσπαθείς να χτίσεις γέφυρα, βρίσκεις σε τοίχο και όταν προσπαθείς να χτίσεις τοίχο, κάποιος προσπαθεί να τον γκρεμίσει ή ακόμα χειρότερα, σκάβει υπόγεια σήραγγα!

Και μην ξεχνάς πως πρέπει να δίνεις βαρύτητα σ’ αυτά που οι άλλοι σκέφτονται για σένα και όχι αυτά που λένε! Τα πρώτα είναι αυτά που θα αντιμετωπίσεις όταν η κατάσταση ζορίσει…

Από κοντά και ο Αστρικός Πλούτωνας σε «κρυφό» επίσης τετράγωνο με την έκλειψη, σε υποχρεώνει να σπάσεις οριστικά δεσμούς ή παγιωμένες απόψεις και θέσεις που σε οδηγούν σε αδιέξοδο, και φυσικά να επωμιστείς το κόστος! Όσο πιο γρήγορα, αποφασιστικά αλλά ταυτόχρονα ψύχραιμα και οργανωμένα το κάνεις, τόσο γρηγορότερα θα ξεμπερδέψεις.

Η διπλωματία είναι κεντρικό θέμα του Ζυγού όπου πραγματοποιείται η έκλειψη αλλά και της Δήμητρας που συμμετέχει δυνατά σ’ αυτήν. Όμως στη διπλωματία, τον πρώτο και τελευταίο λόγο, έχει ο ισχυρότερος και ο πιο αποφασισμένος. Γιατί τελικά, εκεί που τελειώνει η διπλωματία, μιλάνε τα «όπλα»!

Αστροχαρτογρφικά, η προβολή του Άρη περνά πάνω από Μεξικό, Γουατεμάλα, Φλόριντα, Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη, Ινδία και Πακιστάν, οπότε σ’ αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν γεγονότα ανάλογα με τη φύση του πλανήτη.

Άλλωστε η ισχυρή του παρουσία στον χάρτη της έκλειψης, δηλώνει σαφέστατα πως η προοπτική της ειρήνης στα γνωστά πολεμικά μέτωπα, απομακρύνεται ακόμη περισσότερο!

Οι γραμμές του Κρόνου και της Δήμητρας διασταυρώνονται πάνω από την Τεχεράνη ενώ η έκλειψη ενεργοποιεί και το ωροσκόπιο της χώρας! Στο πρόσφατο παρελθόν είδαμε πώς λειτούργησαν παρόμοιες αστρολογικές συνθήκες, με τα χτυπήματα του Ισραήλ στο Ιράν.

Για την Ελλάδα, η έκλειψη αυτή φαίνεται ευεργετική σε μια πρώτη ματιά. Ο Δίας πάνω από τη Σελήνη της χώρας, αλλά και άλλα στοιχεία, φαίνεται να δίνουν μια ανάσα. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά, αυτό στην καλύτερη περίπτωση είναι προσωρινό. Η παρουσία του Αστρικού Πλούτωνα και των Δεσμών της Σελήνης σε κρίσιμες, για τη χώρα, μοίρες των Παρορμητικών ζωδίων και ο δύσκολος αυτός Άρης πάνω από τη Σελήνη της χώρας, κορυφώνουν υπόγεια πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια που άμεσα, αλλά και σε βάθος χρόνου, θα δημιουργήσουν σοβαρές αναταράξεις! Πολύ ισχυρή ενεργοποίηση αυτής της έκλειψης θα έχουμε από τα τέλη της χρονιάς και τον Ιανουάριο του 2025 με το πολιτικό σκηνικό να παίρνει φωτιά!

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved