Τι θα φέρει το καινούριο μίνι φεγγάρι που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη;

Πόσο σημαντικό είναι αυτό το φαινόμενο από αστρολογική σκοπιά;

Ένα νέο μικρό φεγγάρι μπήκε στις 29 Σεπτεμβρίου σε τροχιά γύρω από τη Γη. Πρόκειται για τον αστεροειδή 2024PT5 που ανήκει στη ομάδα αστεροειδών Artzuna. Συνελήφθη από την βαρυτική έλξη της Γης και θα απελευθερωθεί από αυτήν στις 25 Νοεμβρίου.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αστρονομικό φαινόμενο. Πόσο όμως σημαντικό είναι αυτό το φαινόμενο από αστρολογική σκοπιά;

Στο μακρινό παρελθόν οι αστρολόγοι έδιναν βαρύτητα σε αντικείμενα, όπως κομήτες ή μετεωρίτες, που περνούσαν κοντά από τη Γη, αλλά και σε άλλα φαινόμενα. Ο Tycho Brahe για παράδειγμα, ο μεγάλος αυτός αστρονόμος, αστρολόγος, αλχημιστής και δάσκαλος του επίσης μεγάλου Johannes Kepler, ανάμεσα στις πολλές εξαιρετικά επιτυχημένες προβλέψεις του, πολύ γνωστές είναι αυτές που έκανε το 1572, παρατηρώντας την έκρηξη ενός supernova στον αστερισμό της Κασσιόπης και αργότερα το 1577 με την παρουσία ενός κομήτη. Είχαν σχέση με μεγάλους Ευρωπαίους ηγέτες, κοινωνικοπολιτικά γεγονότα στην Ευρώπη αλλά και με την αυξημένη θνησιμότητα στην Ανατολική Ευρώπη και κυρίως στην Οθωμανική αυτοκρατορία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Καταρχάς, εκτός από τη Σελήνη, υπάρχουν και άλλα πολύ μικρά ουράνια σώματα που είναι σε τροχιά γύρω από τη Γη, αλλά λόγω του πολύ μικρού τους μεγέθους δεν τους δίνουμε σημασία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν!

Από την άλλη, ό,τι περιφέρεται στον ουρανό, δεν σημαίνει πως είναι σημαντικό για εμάς.

Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Γεώργιος Γκουρτζίεφ ο οποίος έχει κάνει τρομερά ενδιαφέρουσες αστρολογικές παρατηρήσεις και πολλά, από αυτά που έχει πει, έχουν επαληθευτεί πολλά χρόνια αργότερα, μιλά στο έργο του για ένα σώμα που προήλθε από τη σύγκρουση της Γης με μετεωρίτη και αποκολλήθηκε από τη Γη, μαζί με τη Σελήνη. Το ονομάζει Ανούλιο και λέει πως μας επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό αλλά η ύπαρξή του έχει ξεχαστεί από τους ανθρώπους, επειδή είναι πολύ μικρό σε μέγεθος. Λέει, επίσης, αινιγματικά πως η επίδρασή του «δεν σε αφήνει να κοιμάσαι ήσυχα»!

Προσομοίωση που έγινε πριν αρκετά χρόνια σε πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας, κατέληξε στην ίδια άποψη! Για το ίδιο ουράνιο σώμα μιλούν και κάποια άλλα κείμενα που προέρχονται από την Ορφική παράδοση.

Η ίδια η Σελήνη αποτελεί το κέντρο που πολώνεται η ανθρώπινη προσωπικότητα. Αυτό σημαίνει πως σχετίζεται άμεσα με τις αυτόματες και μηχανικές συναισθηματικές αντιδράσεις.

Ασφαλώς δεν μπορούμε να ξέρουμε με ακρίβεια τι ακριβώς μπορεί να φέρει ο νεοφερμένος αστεροειδής, αφού δεν έχουμε μεγάλο χρονικό περιθώριο μελέτης.

Ωστόσο, έχουμε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, που η επίδρασή τους έχει κοινά στοιχεία.

Μια πρόσφατη τέτοια περίπτωση ήταν ο αστεροειδής 2022ΝΧ1 που μεταξύ 11 Ιουνίου και 3 Ιουλίου 2022 μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Εκείνο το διάστημα είχαμε σε πολλά σημεία του πλανήτη σημαντικά γεωφυσικά φαινόμενα, τυφώνες, τροπικές καταιγίδες, κατολισθήσεις, σεισμούς σε Αφγανιστάν, Κίνα και Ιράν, πτώσεις αεροσκαφών, καταρρεύσεις κτηρίων, μαζικούς πυροβολισμούς, εκρήξεις και άλλα τέτοια φαινόμενα, τα περισσότερα με μεγάλο αριθμό θυμάτων!

Φυσικά όλα αυτά οφείλονται και σε άλλες αστρολογικές επιρροές. Η παρουσία όμως του μίνι φεγγαριού ισχυροποιεί αυτές τις επιρροές, δίνοντας μάλιστα και έναν μαζικό χαρακτήρα. Παρόμοια θα λειτουργήσει και ο νέος «μουσαφίρης» και ίσως ακόμη πιο έντονα, αφού έρχεται στην ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο των εκλείψεων. Είδαμε ήδη τον κυκλώνα στη Φλόριντα, τις πλημμύρες στο Νεπάλ και την αύξηση της έντασης στη Μέση Ανατολή…

Σε ψυχολογικό επίπεδο, θα εντείνει τις κυκλοθυμικές συναισθηματικές αντιδράσεις, τόσο ατομικά όσο και κοινωνικά, με αρκετά φαινόμενα επιθετικότητας και βίας!

Ατομικά μπορεί να έχει ένα νόημα σε εσωτερικό επίπεδο, αφού δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε πιο έντονα αυτές τις αυτόματες αντιδράσεις και τα «μορφώματα» που αναδύονται, να συλλογιστούμε και να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά.

Και κάτι τελευταίο: Επειδή οι μετεωρίτες και ακόμη περισσότερο οι κομήτες έχουν συνδεθεί με διάφορες «αποκρυφιστικές» δοξασίες που έχουν δημιουργηθεί ή παρερμηνευτεί από κάποιους νοσηρούς εγκεφάλους, κάποιες φορές στο πέρασμά τους είχαμε δραστηριότητα από διάφορες «περίεργες» οργανώσεις που είτε έκαναν τελετουργικά εγκλήματα είτε ομαδικές αυτοκτονίες. Ελπίζω να μην έχουμε και τώρα κάποιο παρόμοιο φαινόμενο, αν και το διάστημα αυτό είναι ιδιαίτερα τεταμένο!

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved