Πανσέληνος στον Κριό: Η δική σου «Φλόριντα»!

Πραγματοποιείται στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 2:26μμ στις 24ο 35' του Κριού

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος στον Κριό: Η δική σου «Φλόριντα»!

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου σε αφορά άμεσα, αν είσαι Κριός, Ζυγός, Καρκίνος ή Αιγόκερως, γεννημένος κοντά στα μέσα του τρίτου δεκαημέρου ή έχεις Σελήνη, Ωροσκόπο, Μεσουράνημα ή κάποιο άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο του αστρολογικού σου χάρτη πολύ κοντά στην 25η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ωστόσο, οι εξίσου σημαντικές Αστρικές της εκδοχές σε επηρεάζουν, αν έχεις γεννηθεί στις πέντε πρώτες ημέρες των ίδιων ζωδίων!

Γίνεται όμως ακόμη σημαντικότερη, αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες και έχεις γεννηθεί τις χρονιές 1945, 1948, 1962, 1964, 1968, 1981, 1986, 1987, 2000 ή 2005.

Πρόκειται για μια πανίσχυρη Πανσέληνο!!! Η δυναμική της είναι πολύ μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη για λόγους που είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω εδώ, ακόμη και σε προχωρημένους μελετητές της Αστρολογίας.

Το σημαντικότερο στοιχείο της είναι η δυσαρμονική παρουσία του Άρη από τον Καρκίνο σε τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Έρχεται όμως και ο Πλούτωνας απέναντι από τον Άρη, παρέα με τον Αστρικό Ουρανό και ολοκληρώνουν τον σχηματισμό του Μεγάλου Σταυρού με τα τρία άλλα ουράνια σώματα και τον Χείρωνα δίπλα στη Σελήνη.

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στ' αφτιά σου…

Η μάχη είναι δεδομένη και πρέπει να την δώσεις με θάρρος. Θα βγεις χαμένος, μόνο αν δειλιάσεις ή αντίθετα, αν δείξεις υπερβάλλοντα ζήλο και θέλεις να πάρεις ακόμη και το σκαλπ των οχτρών!

Από την άλλη, μπορείς να παλέψεις με τους «δαίμονές» σου και να νικήσεις! Αυτοί μπορεί να κρύβονται παντού αλλά τώρα, πιο πιθανό είναι να τους ξετρυπώσεις στη ρίζα των συγκινήσεων. Στα συναισθηματικά κύματα, κυκλώνες για την ακρίβεια που σε παρασύρουν και έρχονται από το πολύ μακρινό παρελθόν, από τη «Φλόριντα» της παιδικής σου ηλικίας και ακόμη παραπέρα!

Εκφράζονται δε, μέσα από συχνά απρόκλητες επιθέσεις από και προς εσένα, αλλά και σε σένα από εσένα!

Και επειδή οι κάθε είδους σχέσεις είναι το βασικό θέμα του άξονα Ζυγού-Κριού όπου και πραγματοποιείται αυτή η Πανσέληνος, καταλαβαίνεις πως τα περιθώρια διαπραγματεύσεων και ειρηνικής διευθέτησης είναι από περιορισμένα έως ανύπαρκτα! Μάλιστα οι πιο… ετοιμοπόλεμοι είναι μέσα από την οικογένεια και το στενό σου περιβάλλον.

Ο Ουρανός, απέναντι από την Αφροδίτη στον Σκορπιό, διαταράσσει την ανάγκη σου για ασφάλεια και έλεγχο, είτε στα ερωτικά είτε στα οικονομικά, που σε απασχολούν. Ακόμη και τις καινούριες ευκαιρίες που μπορεί να σου παρουσιαστούν, τις κοιτάς με ενθουσιασμό και καχυποψία ταυτόχρονα. Ο χειρότερος τρόπος όμως για να τις αντιμετωπίσεις, είναι να επιχειρήσεις να τις κάνεις «του χεριού σου».

Ο Ήλιος πάνω από τον απλανή αστέρα «Spica», θα σε κάνει να «λάμψεις» αλλά όχι με τον τρόπο που θα ήθελες ή να βιώσεις μια αδικία.

  • Και μιας και αναφέρθηκα στην Φλόριντα, για την οποία είχα προειδοποιήσει εγκαίρως στο άρθρο για την ηλιακή έκλειψη, δεν αποκλείεται να υπάρξει και τρίτος «γύρος» είτε με τον κυκλώνα είτε με κάτι άλλο φαινόμενο της φύσης του Άρη. Και αυτό γιατί, πέρα από τις ενδείξεις στον αστρολογικό χάρτη αυτής της πολιτείας, αστροχαρτογραφικά, οι προβολές του Άρη, του Χείρωνα αλλά και της Πανσελήνου, περνούν ακριβώς πάνω από την Φλόριντα! Οι γραμμές μάλιστα της Πανσελήνου… ανηφορίζουν προς Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.
  • Τα σύνορα Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν όπως επίσης ο Νίγηρας και η Νιγηρία είναι επίσης «ύποπτες» περιοχές και στο στόχαστρο του Άρη ή του Κρόνου.
  • Όσο για τους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή Ουκρανία και Μέση Ανατολή, προφανώς αυτή η Πανσέληνος ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά!
  • Οι γραμμές του Άρη και της Δήμητρας που διασταυρώνονται πάνω από το Αιγαίο τορπιλίζουν διαπραγματεύσεις και συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά δημιουργούν πολιτικά προβλήματα και για την κάθε μία ξεχωριστά.
  • Για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει ισχυρές πολιτικές αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, υπόγειες συμμαχίες, διαγραφές και αποσχίσεις. Αφορμή για κάποιες από αυτές τις αντιπαραθέσεις, εξαιτίας της ισχυρής συμμετοχής του Χείρωνα, θα είναι κάποια εθνικά θέματα ή θέματα συνόρων που θα ανακινηθούν ή κάποιες «παραδοσιακές γραμμές» και απόψεις που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
  • Για τον Στέφανο Κασσελάκη ειδικά, η Πανσέληνος αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική! Αν κατορθώσει να «επιζήσει» μέχρι τις 25 περίπου του Οκτώβρη, πάει εκ νέου και με άνεση για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Το να περάσει όμως αλώβητος αυτήν την ημερομηνία, δεν είναι καθόλου εύκολο. Αλλά και αν περάσει, πάλι υπάρχει και συνέχεια προς την άνοιξη.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved