Ήλιος σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα: Η πραγματική Θέληση περνάει από την παραίτηση!

Η ανάγκη για δύναμη και έλεγχο αναδύονται παρέα με το πάθος, την αυτοκαταστροφή και τους ψυχαναγκασμούς

Θανάσης Ματσώτας
Ήλιος σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα: Η πραγματική Θέληση περνάει από την παραίτηση!

Στις 22 Οκτωβρίου, λίγες ώρες πριν ο Ήλιος περάσει στον Σκορπιό, παίρνει μια πρώτη γεύση από τα… έγκατα του ζωδίου, σχηματίζοντας τετράγωνο με τον κύριο αυτού του σκοτεινού κόσμου, τον Πλούτωνα από την τελευταία μοίρα του Αιγόκερω.

Η βαριά σκιά του Πλούτωνα βαραίνει περισσότερο πάνω σου, αν είσαι Κριός, Καρκίνος ή Αιγόκερως των δύο τελευταίων ημερών αλλά εσύ ειδικά, έτσι κι αλλιώς το έργο αυτό το βιώνεις πολύ καιρό και τώρα πέφτει επιτέλους η αυλαία. Αν είσαι όμως γεννημένος στο τέλος του Ζυγού, τότε έχεις, θεωρητικά τουλάχιστον, έναν χρόνο ακόμα μπροστά σου.

Η ανάγκη για δύναμη και έλεγχο αναδύονται παρέα με το πάθος, την αυτοκαταστροφή και τους ψυχαναγκασμούς από τα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού σου, ανικανοποίητα και εθιστικά!

Ο απόλυτος κυνισμός σε οδηγεί όχι στην ανακάλυψη αλλά στην αποκάλυψη ή τη διαπίστωση της σκληρής αλήθειας, της ματαιότητας του κόσμου που σε περιβάλλει αλλά και της ίδιας σου της ύπαρξης! Δεν βλέπεις ελπίδα και γαντζώνεσαι μανιασμένα από ένα όνειρο, έναν έρωτα, μια συνήθεια ή μια απαίτηση και κινδυνεύεις να μην ξεκολλήσεις ποτέ. Μην ξεχνάς πως η κατάθλιψη είναι πίσω από όλα, ένας εδραιωμένος, βαθύς και ανυποχώρητος εγωισμός.

Τι κάνεις, όταν βλέπεις τη μοίρα να πλησιάζει αδυσώπητη; Όταν όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά; Έχεις ελπίδα; Μπορείς να αντιδράσεις; Και ακόμα περισσότερο, μπορείς να αντιστρέψεις την κατάσταση υπέρ σου; Μα φυσικά. Και μάλιστα, είσαι ο ειδικός!

Αλλά πρέπει να αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις το «φάρμακο», το μαγικό κόλπο. Αυτό είναι εξαιρετικά απλό αλλά χρειάζεται να επιστρατεύσεις μεγάλα αποθέματα θέλησης και αποφασιστικότητας. Ναι αλλά αυτά ακριβώς σου δίνονται τώρα! Γιατί αυτά είναι ταυτόχρονα τα μεγάλα δώρα του Πλούτωνα. Η δύναμη της θέλησης είναι το βασικό. Αλλά όσο τη χρησιμοποιείς για να συντηρείς τα πάθη σου, τόσο μεγαλώνει το τέρας.

Πρέπει κάτι να πεθάνει για να γεννηθεί το καινούριο. Για την ακρίβεια πρέπει να το σκοτώσεις. Μην φοβάσαι, μην αμφιβάλλεις, μην αναβάλλεις. Όσο πιο γρήγορα, αποφασιστικά, οριστικά και αμετάκλητα το αποτελειώσεις, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η νέα ζωή και μάλιστα με απρόσμενη εύνοια. Αλλά πρέπει να είσαι αδίστακτος!

Και μην ξεχνάς κάτι: η πραγματική, η ανώτερη Θέληση, περνάει από την παραίτηση. Την παραίτηση από τον έλεγχο και το γνώριμο, «ασφαλές» μονοπάτι…

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved