Ντοπέ το θαύμα της Βέρνης
από το Β. Παπαδολιά
Άναυδη παρακολουθεί η αθλητική κοινή γνώμη κυρίως στη Γερμανία την αποκάλυψη της έρευνας του Πανεπιστημίου της Λειψίας ότι η εθνική ομάδα της χώρας ήταν ντοπαρισμένη στο μεγάλο τελικό του Μουντιάλ της Ελβετίας το 1954. Σε ένα τελικό που τότε είχε θεωρηθεί σύγκρουση δυτικού και ανατολικού παραπετάσματος, με μία εθνική ομάδα της Ουγγαρίας να αποτελεί την πρώτη δύναμη στον κόσμο (είχε να ηττηθεί έξι χρόνια) και να έχει συντρίψει τους Γερμανούς στα προκριματικά με 8-3, θεωρήθηκε η μεγαλύτερη έκπληξη της εποχής αυτή η μεγάλη ανατροπή και έδωσε στα «πάντσερ» και τη φήμη ότι δεν παραιτούνται ποτέ, ακόμη και στο 92’ λεπτό.
Στην πραγματικότητα όμως από ό, τι φαίνεται τα μέσα για την επίτευξη αυτού του «θαύματος» δεν ήταν και τόσο θεμιτά. Ο αγώνας έγινε στις 4 Ιουλίου 1954 στις 5 το απόγευμα.
Η μέρα χαρακτηρίζεται κυρίως από την επιστροφή του Άρης ανάδρομου στον Τοξότη, που εμπόδιζε τον πραγματικό αθλητισμό, ενώ ο Ωροσκόπος του αγώνα στα σύνορα δύο ζωδίων έδειχνε ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν προκαθορισμένο και αυτός που θα είχε την τύχη στην αρχή μάλλον θα την έχανε στο τέλος.
Η σύνοδος Ήλιου/Δία στα νερά θα έπρεπε λογικά να υποστηρίζει την Ουγγαρία, που ανήκε στο ζώδιο του Σκορπιού (16 Νοεμβρίου 1918) και που τη χρονιά του Μουντιάλ είχε επιστροφή Δία, ενώ την ημέρα του αγώνα είχε σύνοδο Ήλιου/Ερμή με το γενέθλιο Δία της.
Ο αγώνας ξεκίνησε πράγματι καλά γι’ αυτήν λόγω του τριγώνου της διελαύνουσας Σελήνης με τον γενέθλιο Άρη της στον Αιγόκερω. Και κανονικά η πολυαστρία στον Καρκίνο πάνω στο γενέθλιο Δία της θα έπρεπε να της έχει δώσει και τον τελικό θρίαμβο, όμως η σύνοδος ήταν περασμένη, η τύχη της είχε εξαντληθεί τις προηγούμενες ημέρες και επιπλέον ο γενέθλιος Δίας της χώρας ήταν ανάδρομος.
Από την άλλη η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ανήκε στο ζώδιο των Διδύμων (23 Μαΐου 1949) και δε θα έπρεπε λογικά να είναι η ευνοημένη της ημέρας πόσο μάλλον που ο ωροσκόπος έναρξης έκανε ακριβή σχεδόν αντίθεση με το γενέθλιο Ήλιο της.
Η Σελήνη όμως την ευνόησε μετά από μία ώρα αγώνα, προχωρώντας σε τρίγωνο με τη μοίρα του ωροσκόπου της, ενώ το τρίγωνο ακριβείας του ανάδρομου Άρη στη μοίρα του Κρόνου της φαίνεται ότι της έδωσε μεγαλύτερη διάρκεια και φυσική κατάσταση στον αγώνα.
Μέχρι στιγμής λοιπόν δε βλέπουμε στοιχεία παραπλάνησης παρά μόνο ένα θαυμαστικό τρίγωνο Άρη/Κρόνου. Μήπως δεν πρέπει να είμαστε και τόσο σίγουροι τελικά ότι υπήρξε «παρασπονδία»;
Το τετράγωνο του Ήλιου της ημέρας με τον Ποσειδώνα της Γερμανίας δείχνει ότι κι η ίδια ως χώρα κάπου ξεγελάστηκε. Ίσως την απάντηση να μας έδινε το ωροσκόπιο συγκεκριμένων ανθρώπων που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση που ενδεχομένως ξεγέλασαν και την ίδια τη χώρα.
Ενδιαφέρον θα είχε βέβαια να δούμε για ποιο λόγο έφτασαν σήμερα να αποκαλύπτονται αυτά τα στοιχεία. Αν και δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία αποκάλυψης (βρίσκουμε αναφορές και στις 26 και στις 27 Οκτωβρίου κι ίσως παλιότερα, καθώς γίνονται αναδημοσιεύσεις από ξένα έντυπα), δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τις όψεις αργών πλανητών όπως του σημερινού Δία (23 μοίρες Ιχθύων) σε τρίγωνο με τον Ουρανό εκείνου του τελικού αλλά και την αντίθεση Ποσειδώνα και Χείρωνα (26 και 27 Υδροχόου) με τους γενέθλιους Κρόνους των κρατών που αγωνίστηκαν στον τελικό εκείνης της εποχής.
Η αντίφαση ανάμεσα στις ανακοινώσεις και τα μισά λόγια υποδεικνύονται μάλλον από τις όψεις αυτές. Κυρίως όμως θα πρέπει να σταθούμε στο σημερινό ενάμισι τετράγωνο του Ουρανού στους Ιχθύς σήμερα με τη σύνοδο Ήλιου/Δία του αγώνα, η οποία μάλλον και είναι η βασική αιτία των «αποκαλύψεων», ενώ στο χάρτη της Γερμανίας δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για το πέρασμα του Πλούτωνα πάνω από τον Ωροσκόπο της.
Βέβαια, για τα σημερινά γεγονότα θα ήταν ίσως πιο δόκιμο να χρησιμοποιήσουμε το χάρτη της επανένωσης της χώρας, αλλά δεν μπορούμε και να αδιαφορήσουμε γι’ αυτή τη διέλευση, ενώ τέλος δεν μπορούμε και να μην αναφερθούμε και στο πέρασμα του διελαύνοντα Άρη σήμερα από τον ωροσκόπο του ποδοσφαιρικού αγώνα στις 28 μοίρες του Σκορπιού.
Πηγές
1. El.wikipedia.org (Παγκόσμιο Κύπελλο 1954)
2. Sports.pathfinder.gr (Τα ρεκόρ των Μουντιάλ)
3. Star.gr/sports (Ντοπέ μισό αιώνα μετά το θαύμα της Βέρνης)
4. Astro.com (χάρτες)