Η Ιαπωνία σε ραδιενεργό κλοιό

Η έναρξη της λειτουργίας του έγινε στις 26/3/1971

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Μέσα σε 24 ώρες από το κτύπημα του Εγκέλαδου, οι αστρολογικές εκτιμήσεις πως η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια δίνη που οι συνέπειες της θα είναι χρόνιες, επιβεβαιώθηκαν με έναν από τους χειρότερους τρόπους.

Η αδυναμία ψύξης του αντιδραστήρα Νο 1 στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukoshima, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη δημιουργώντας μια κατάσταση ανάλογη με αυτή του Τσερνομπίλ.

Ήδη πολλοί κάτοικοι της βόρειας Ιαπωνίας δραπετεύουν προς το νότο, φορτωμένοι με προμήθειες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 16:00 τοπική ώρα με τη διελαύνουσα Σελήνη στους Διδύμους να σχηματίζει με ακρίβεια ένα τετράγωνο με τον Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων. Η συγκεκριμένη όψη πυροδότησε ουσιαστικά το «κρυφό» τετράγωνο του Άρη με τον αστρικό Πλούτωνα, το οποίο πρακτικά ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα όσα συνέβησαν και τα όσα θα συμβούν τις επόμενες ώρες και ημέρες στην Ιαπωνία (και όχι μόνον). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τ-τετράγωνο ανάμεσα στην Σελήνη, τον Άρη και τον αστρικό Πλούτωνα, ένα σχήμα που παραπέμπει άμεσα σε μια διακεκριμένη καταστροφή Πλουτώνιας φύσης (πυρηνική ενέργεια) που πλήττει τον λαό (Σελήνη).

Φυσικά η μακάβρια πυροδότηση έγινε μέσα σε ένα συνολικό πλαίσιο αστρολογικών παραμέτρων που αφορούν την Ιαπωνία και παρέθεσα στο άρθρο «8,9 Ρίχτερ-Η Ιαπωνία αντιμέτωπη με τον φυσικό της δαίμονα». Υπάρχουν ωστόσο και τα επιπλέον δεδομένα που αναφέρονται στον «σαραντάρη» αντιδραστήρα 1 του πυρηνικού εργοστάσιου της Fukushima.

Η έναρξη της λειτουργίας του έγινε στις 26/3/1971 και στον γενέθλιο χάρτη του μπορούμε να διακρίνουμε τη σπίθα μιας καταστροφής στο τετράγωνο του Άρη στον Αιγόκερω με τον Ουρανό στον Ζυγό.

Και αυτή η ένδειξη έγινε ολέθρια καθώς ο διελαύνων Πλούτωνας «έπιασε» τον γενέθλιο Άρη, με τον επίσης διελαύνοντα Δία στον Κριό να κλείνει την αντίθεση του με τον γενέθλιο Ουρανό. Επιπρόσθετα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την τρέχουσα Ηλιακή επιστροφή για τον αντιδραστήρα Νο 1, στην οποία ο Ήλιος στον Κριό κάνει ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, αφήνοντας διάχυτη τη σκιά ενός τέλους.

Ωστόσο, η καταπόνηση από τον τρομερό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ δημιουργεί ερωτηματικά και ανησυχίες για την ανθεκτικότητα και των υπόλοιπων αντιδραστήρων είτε στην Fukoshima, είτε οπουδήποτε αλλού.

Ειδικότερα για το εργοστάσιο της Fukoshima που και οι έξι αντιδραστήρες του ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο διάστημα 1971-79, με τον Πλούτωνα στον Ζυγό δηλαδή και κατά περίπτωση είτε τον Κρόνο, είτε τον Ουρανό στην κρίσιμη 10η μοίρα των παρορμητικών, το πρόβλημα δείχνει να είναι άμεσο.

Ο αντιδραστήρας Νο 2 έχει τον Κρόνο στις 10 του Καρκίνου και τον Πλούτωνα στις 4 του Ζυγού σε τετράγωνο με τη Σελήνη και τον Ερμή που βρίσκονται επίσης στον Καρκίνο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του αντιδραστήρα Νο 3, ο οποίος ξεκίνησε την λειτουργία του στις 27/3/1976, έχει δηλαδή τα «γενέθλια» του μια ημέρα μετά τον Νο 1 και φυσικά την ανάλογη «καταπόνηση» από το τετράγωνο του διελαύνοντα Πλούτωνα προς τον γενέθλιο Ήλιο.

Μάλιστα στο χάρτη για την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του, υπάρχουν εξαιρετικά κρίσιμες όψεις ανάμεσα στον Άρη, τον Πλούτωνα, τον Ουρανό και το Δία, όψεις που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο μιας γενικευμένης καταστροφής. Και βέβαια με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η τρέχουσα αντίθεση του διελαύνοντα Δία με τον γενέθλιο Πλούτωνα στο Ζυγό δεν είναι και το καλύτερο σημάδι, αφού αν χαθεί ο έλεγχος η διασπορά της ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει κάθε όριο. Όσον αφορά τις επόμενες ημέρες και ώρες η διέλευση της Σελήνης από τον Καρκίνο την Κυριακή και την Δευτέρα είναι αποφασιστικής σημασίας.

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved