Ευρώπη feat Ελλάδα - Το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα

Μια από τις κύριες επιπτώσεις αυτού του τετραγώνου, θα είναι η αναδιάταξη των «Μεγάλων Δυνάμεων» στην Ευρώπη

Σε συνέχεια του πρώτου άρθρου με θέμα το τετράγωνο ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα, μένει να δούμε με ποιούς τρόπους και σε ποιά κατεύθυνση μπορεί να εκδηλωθεί στην Ευρώπη και την Ελλάδα, το «σοκ και δέος» που επαγγέλλονται οι δύο πλανήτες.

Μια από τις κύριες επιπτώσεις αυτού του τετραγώνου, θα είναι η αναδιάταξη των «Μεγάλων Δυνάμεων» στην Ευρώπη.

Η Αγγλία, η Γερμανία και η Ρωσία φαίνεται να είναι οι κερδισμένες της υπόθεσης, ύστερα βέβαια από μια σειρά αναταράξεων που δεν αναμένεται να κοπάσουν σε πρώτη φάση πριν το 2016 και βλέποντας λίγο πιο μακριά πριν ο Πλούτωνας εγκαταλείψει τον Αιγόκερω, κάπου στο 2024.

Την παλιά ...κακή εποχή βέβαια οι εκάστοτε «αναταράξεις» σήμαιναν πρακτικά πολέμους και αιματοχυσίες, σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο ώστε να μιλάμε για τις συνέπειες ενός οικονομικού πολέμου, που δεν είναι αναγκαίο να περάσει στα παραδοσιακά πεδία των μαχών. Δεν είναι όμως και απίθανο, τουλάχιστον σε περιφερειακό επίπεδο...

Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει συνολικά η ανθρωπότητα μέσα στα επόμενα χρόνια. Πόλεμοι -κανονικοί- θα γίνουν, αν όμως επεκταθούν και στα εδάφη των «μητροπόλεων», ίσως δεν θα έχει νόημα πια να εξετάζουμε το τι θα συμβεί από εκεί και ύστερα.

Προσωπικά δεν εκτιμώ πως θα φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι λαοί δεν θα υποφέρουν στριμωγμένοι ανάμεσα στο κακό και το λιγότερο κακό.

Όσον αφορά τους ζημιωμένους, η Γαλλία και η Τουρκία καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της αποτυχίας και των προβλημάτων. Η πρώτη θα δει την επιρροή της να μηδενίζεται, ενώ η δεύτερη κινδυνεύει να γίνει βορά της διακαούς επιθυμίας των Ρώσων να βγουν επιτέλους στη Μεσόγειο. Σε αυτήν την νέα προσπάθεια του, το «ξανθό γένος», θα επανακτήσει οικειοθελώς ή με ...το ζόρι- πολλούς από τους παλαιούς του συμμάχους στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Κι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο, μένει να δούμε το αν θα ισχύσει στην πράξη το «μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις και τον τσακώσαμε»! Γιατί είναι βέβαιο πως οι Ρώσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βγουν στο Αιγαίο.

Αναπόφευκτα θα έχουμε και την δημιουργία συμμαχιών-μετώπων, που αρχικά θα σχηματιστούν πάνω στα ήδη γνωστά γεωπολιτικά συμφέροντα.

Η Αγγλία κόντρα στη Ρωσία, μέχρι να αποδειχθεί τελικά πως ο κοινός εχθρός είναι η Γερμανία!

Η τελευταία «πάει γυρεύοντας» για έναν τρίτο ηγεμονικό γύρο, που όμως θα έχει τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων, όταν ο Πλούτωνας θα περάσει στον Υδροχόο.

Μια Ευρωπαϊκή Pax Germanica είναι στα σκαριά αλλά με την Μ Βρετανία ενισχυμένη και την Ρωσία στις επάλξεις, ένα τέτοιο σχήμα δεν έχει μέλλον, πέραν της μιας δεκαετίας.

Η Ελλάδα

Μέσα σε ένα τόσο πιεστικό και μεταβατικό περιβάλλον, η χώρα μας θα κληθεί εκ νέου να επιλέξει ανάμεσα στον καλύτερο ...δυνάστη! Όσον αφορά την Ε.Ε στην τωρινή της μορφή, είναι βέβαιο πως δεν μπορεί να στηριχτεί επάνω της. Το βραχυπρόθεσμο συμφέρον της χώρας «δείχνει» το Βερολίνο, αφού ο Νότος θα χάσει κατά κράτος την πρώτη μάχη. Μακροπρόθεσμα βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται. Εξ άλλου πότε συμμαχήσαμε με τους Γερμανούς;

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η Μόσχα, μια επιλογή που αν υιοθετηθεί, μπορεί να αλλάξει γεωπολιτικές ισορροπίες αιώνων. Εδώ είναι που θα ...λυσσάξουν οι Άγγλοι (και οι υπερπόντιοι ομόλογοι τους).

Χωρίς να είναι διόλου ...εγωιστικό, εμείς τελικά είμαστε το κλειδί των εξελίξεων και είναι σκόπιμο να παίξουμε διπλωματικά αυτό το χαρτί. Είτε για να μας ...ξαναγαπήσουν ξαφνικά οι Δυτικοί «φίλοι» μας, είτε για να περάσουμε μια και καλή στην «αντίπερα όχθη»!

Η εκτίμηση μου είναι πως αυτή τη φορά υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές, ώστε να γίνει το δεύτερο, όχι βέβαια «αβρόχοις ποσί». Για το Βερολίνο και το Λονδίνο, η Ελλάδα δεν είναι παρά μια σύγχρονη αποικία τους, που φράζει το δρόμο στους Ρώσους. Από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θα πέσουν πάνω μας με νύχια και με δόντια για να μας «προστατέψουν». Για την Μόσχα πάλι, η Ελλάδα είναι όνειρο ζωής και μόνον αυτή η «ψυχολογική» διαφορά, αρκεί για να κλίνει την πλάστιγγα υπέρ της, τουλάχιστον στα μάτια του λαού. Από εκεί κι ύστερα τον λόγο έχουν οι κυβερνήσεις, οι οποίες ...κανονικά εκλέγονται από τον λαό.

Υπάρχουν όμως και αστρολογικά ερείσματα. Ο ...κακός χαμός που θα γίνει πάνω στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας τα δύο επόμενα χρόνια, αφήνει τον δρόμο ανοικτό ακόμη και στην πιο ...απελπισμένη επιλογή.

Και παρότι θα επιστρατευτεί ξανά κάποιος «μπαμπούλας», ένας από τους γενέθλιους χάρτης της μοντέρνας Ρωσίας έχει όλα τα προσόντα για έναν «γάμο» μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο ωροσκόπιο που προτείνει η Lynn Hayes (12/6/1990, 13:45, Μόσχα), το οποίο σύμφωνα και με την δική μου εκτίμηση είναι εξαιρετικά λειτουργικό.

Ο Ήλιος και το Μεσουράνημα της Ρωσίας στους Διδύμους σε σύνοδο με την Σελήνη της Ελλάδος αλλά και η Σελήνη της Ρωσίας στον Υδροχόο, το ζώδιο που ανήκει η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή «μαγιά» για αυτό που διαφαίνεται από το προοδευτικό ωροσκόπιο της χώρας μας. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η προοδευμένη Αφροδίτη της Ελλάδας στον Καρκίνο θα «κουμπώσει» πάνω στο γενέθλιο τετράγωνο Άρη-Ουρανού της Ρωσίας (8η μοίρα του Κριού και του Αιγόκερω, αντίστοιχα).

Στα ωροσκόπια δύο ατόμων, με μια τέτοια ένδειξη θα μιλούσαμε για μια θυελλώδη ερωτική σχέση, η οποία «διά πυρός και σιδήρου», μπορεί να αλλάξει τα πάντα στην ζωή τους. Το ίδιο αναλογικά θα μπορούσε να συμβεί και σε δύο ...χώρες!

Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να κρατήσουμε τις ισορροπίες ανάμεσα στα αντίθετα συμφέροντα, πολύ περισσότερο που ο γενέθλιος Ποσειδώνας της Ελλάδας στον 9ο οίκο δεν προοιωνίζει την ευόδωση των όποιων ελπίδων τρέφουμε για έξωθεν στήριξη. Οι εκάστοτε «σύμμαχοι» μας κοιτούν μόνον το συμφέρον τους, που μας το «πασάρουν» πάντα με ένα όμορφο περιτύλιγμα. Κι αυτό ισχύει για όλους τους επίδοξους «σωτήρες».


Διαβάστε επίσης:

-Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, μέρος Α΄

-Ουρανός – Πλούτωνας: Ένα τετράγωνο αλλιώτικο απ’ τα άλλα


©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved