Remember Χιροσίμα- Η αστρολογική διάσταση

Μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα στις 6/8/1945 (στις 8:16 τοπική ώρα) κάποιοι πρότειναν να υιοθετηθεί μια νέα αφετηρία χρονολόγησης για το ανθρώπινο είδος, «προ Χιροσίμα» και «μετά Χιροσίμα».


Μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα στις 6/8/1945 (στις 8:16 τοπική ώρα) κάποιοι πρότειναν να υιοθετηθεί μια νέα αφετηρία χρονολόγησης για το ανθρώπινο είδος, «προ Χιροσίμα» και «μετά Χιροσίμα». Κι αυτό γιατί εγκαινιάστηκε μια νέα εποχή, όπου ο άνθρωπος έχει πλέον τα μέσα για να αφανίσει τον πλανήτη και τον ίδιο.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να αποδοθεί στην επιρροή ενός και μόνον πλανήτη, σίγουρα πίσω από την διάσπαση του ατόμου, την «ατομική εποχή» συνολικά και βέβαια τα πυρηνικά όπλα κρύβεται ο Πλούτωνας. Βλέποντας το θέμα πιο μακροσκοπικά, η διέλευση του από το Λέοντα έδωσε το οκ για να εμφανιστεί η δυναμική της τελευταίας -πριν το 1945- συνόδου του πλανήτη με τον Ουρανό, το 1850-51, στην τελευταία μοίρα του Κριού. Αυτή η σύνοδος επηρέασε την ανθρωπότητα μέχρι την δεκαετία του 60, οπότε έγινε η επόμενη στην Παρθένο.

Κρίνοντας από το ωροσκόπιο για την ώρα της έκρηξης, φαίνεται αυτή η -λογική- ανάμιξη του Ουρανού (σε ακριβέστατη σύνοδο με το Μεσουράνημα). Λογική, γιατί εκτός από την συμμετοχή του πλανήτη στην «μητρική» σύνοδο του 1850, πρώτον είχαμε να κάνουμε με ένα νέο όπλο και δεύτερον εξ αιτίας του ότι η επίθεση έγινε από αέρος.

Στο ωροσκόπιο μπορούμε να ξεχωρίσουμε ακόμη τις όψεις του Πλούτωνα με τον Ήλιο (σύνοδος) και τον Άρη (εξάγωνο), όπως επίσης και την θέση της Δήμητρας στο Σκορπιό, μια θέση που στατιστικά έχει μεγάλη συχνότητα σε γεγονότα μαζικής καταστροφής.

Θα μπορούσε ακόμη να «ενοχοποιηθεί» και ο γωνιακός Δίας, αφού όταν ο πλανήτης της επέκτασης συμμετέχει σε μια καταστροφή, την διογκώνει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο...

Όλα έχουν την σημασία τους, ωστόσο η «είδηση» μιας καταστροφής με χρόνιες συνέπειες «κρύβεται» τελικά στην σύνοδο της Σελήνης με τον Κρόνο στον 10ο οίκο. Η συγκεκριμένη όψη μας δίνει την άκρη του νήματος που οδηγεί...κατευθείαν στην Ηλιακή έκλειψη που προηγήθηκε του συμβάντος κατά ένα μήνα περίπου.

Η εμπλοκή μιας έκλειψης στην μεγαλύτερη σύγχρονη καταστροφή δεν είναι βέβαια κάτι που ξενίζει, αφού οι εκλείψεις «παράγουν« συχνά, υπερβολικά ως προς την έκταση σους δρώμενα ή φαινόμενα.

Στο ωροσκόπιο της έκλειψης συναντάμε την ίδια «πλανητική εικόνα» που υπάρχει στο ωροσκόπιο της έκρηξης, με την Σελήνη να βρίσκεται στην ίδια περίπου θέση: Τα Φώτα στον Καρκίνο, σε σύνοδο με τον οριακά γωνιακό Κρόνο αλλά και τον αστρικό Πλούτωνα. Πρακτικά δηλαδή, είχαμε να κάνουμε με μια «κρυφή» σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα η οποία είναι ο ορισμός μιας «προσβολής» με χρόνιες και βαθιές συνέπειες.

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved