Βουτιά στην άβυσσο-Η τραγωδία στο Τεπελένι
Από τον Γιάννη Ριζόπουλο
Έδειξε τα δόντια του ο Άρης στον Τοξότη και μακάρι το κακό να σταματήσει εδώ. Η τραγική «πτήση» του λεωφορείου στη χαράδρα έξω από το Τεπελένι έγινε γύρω στις 21:30 με τον αστρικό Ωροσκόπο της στιγμής να βρίσκεται στον Καρκίνο απέναντι από τον τροπικό Πλούτωνα, ανοίγοντας μια μαύρη σελίδα για όσους έχασαν τον άνθρωπο τους. Η θέση του αστρικού Ποσειδώνα πάνω στο Descedant (σε τετράγωνο μάλιστα με τον Ερμή) υποδεικνύει ότι το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος αλλά και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ώρα (μειωμένη ορατότητα και γλίτσα) εξ αιτίας μιας μανιασμένης καταιγίδας.
Ωστόσο η σύνοδος του Δία με το αστρικό Μεσουράνημα εγείρει πολλές απορίες, αφού «κανονικά» ο πλανήτης θα έπρεπε να προστατεύσει τουλάχιστον τους επιβάτες. Όχι πως ο «ευεργέτης» του ζωδιακού δεν έχει ιστορικό ανάλογων εμπλοκών του σε τραγωδίες αλλά σε όλες σχεδόν αυτές τις περιπτώσεις δεχόταν πιέσεις κυρίως από τον Άρη. Εδώ όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ίσα-ίσα που το τετράγωνο του (ως αστρικός) με τον Ερμή κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και δεν είναι θεμιτό να συνδεθεί με το συμβάν, παρά μόνον με τη σωτήρια παρέμβαση των δύο Ελλήνων που έτυχε να περνούν από το σημείο και απεγκλώβισαν άμεσα μια γυναίκα κι έναν άνδρα.
Αντίθετα τα επιβαρυντικά δεδομένα της ώρας που το λεωφορείο ξεκίνησε το μακάβριο ταξίδι του βγάζουν μάτι. Η αναχώρηση από τα Τίρανα με προορισμό τα Γιάννενα έγινε στις 19:00 και μια ματιά σε αυτό το ωροσκόπιο είναι εξαιρετικά διαφωτιστική.
Ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα, η καθοριστική λεπτομέρεια όμως έχει να κάνει με μια άλλη αντίθεση, αυτή του αστρικού Ωροσκόπου με τον τροπικό Άρη στον Τοξότη, πάνω στον οποίο πέφτει ο αστρικός Πλούτωνας. Όπως επεσήμανα και στην «Αστρολογική Εφημερία» της τρέχουσας εβδομάδας, η ίδιο-συναστριακή σύνοδος Άρη-Πλούτωνα δημιουργεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο υπόβαθρο για τις μεταφορές και τις επικοινωνίες.
«Στη ...μπούκα βρίσκονται φυσικά και τα αντικείμενα οι δραστηριότητες που συνδέονται άμεσα με τον Τοξότη, όπως για παράδειγμα η Παιδεία, η Δικαιοσύνη, οι επικοινωνίες, τα ΜΜΕ και τα μεταφορικά μέσα-ιδιαίτερα αυτά των μακρινών αποστάσεων».
Εδώ μάλιστα μπορώ να συμπληρώσω το γεω-αστρολογικό πλαίσιο που θέτει η σύμπραξη των δύο πλανητών. Η ενοποίηση Τοξότη (ταξίδια) και Αιγόκερω (βουνοκορφές) μπορεί να αποδοθεί άμεσα ως «κίνδυνος σε υψόμετρο» είτε αυτό αφορά αεροπλάνα, είτε λεωφορεία.
Μια άλλη εκδοχή της όψης έχει να κάνει με λιμάνια (λόγω πολικότητας του Αιγόκερω με τον Καρκίνο) και ευελπιστώ ότι τουλάχιστον τα δικά μας θα μείνουν απρόσβλητα από την ενεργειακή «λαίλαπα» του Άρη και του Πλούτωνα.
Φυσικά και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ανάλογες συνθήκες επικρατούσαν και σε άλλα ταξίδια που ξεκίνησαν την ίδια περίπου ώρα. Είναι σαφές ότι στην τραγωδία του Τεπελενίου έπαιξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα το ωροσκόπιο του οδηγού, της Αλβανίας η ακόμη και του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.