Ο Εγκέλαδος στο Αιγαίο-6,2 Ρίχτερ στο Καρπάθιο πέλαγος
από τον Γιάννη Ριζόπουλο
Αφού ξέσπασε το μένος του στην θάλασσα της Ιαπωνίας είπε να ‘ρθει και προς τα μέρη μας... Ήδη εδώ και μερικές ημέρες, ύστερα από μια σιγή εβδομάδων, είχαν σημειωθεί κάποιες σχετικά μικρές σεισμικές δονήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα 6 Ρίχτερ και μάλιστα σε βάθος 77 χιλιομέτρων είναι μάλλον φυσιολογικά για μια περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν ανάλογα ή και πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. Σίγουρα όμως μετά από όσα συνέβησαν τον Μάρτιο στην Ιαπωνία και την Μυανμάρ, η δόνηση προκαλεί ανησυχίες και το ερώτημα είναι αν πρόκειται για ένα μεμονωμένο γεγονός ή αν αποτελεί την αφετηρία για ένα «ξύπνημα» του Ελληνικού τόξου.
Ας δούμε όμως τα αστρολογικά δεδομένα του σεισμού.
Η θέση του Άρη στην τελευταία μοίρα των Ιχθύων θυμίζει έντονα την Ιαπωνία και τα «κατορθώματα» του Ουρανού, ο οποίος έκανε τη ζημιά λίγο πριν μπει στον Κριό.
Τυπικά η σεισμική δόνηση δείχνει να πυροδοτήθηκε από την αντίθεση του ωροσκόπου με τον αστρικό Άρη αλλά και την τροπική Δήμητρα.
Επίσης, τα αίτια της ενεργειακής εκτόνωσης μπορούν να αναζητηθούν στην σύνοδο του Άρη με τον Ουρανό αλλά όπως σημείωσε και η Κοραλλία Μόζορα στο πρόσφατο άρθρο της «Tο ημερολόγιο ενός τ-τετραγώνου» η τελευταία μοίρα των μεταβλητών ζωδίων, όπως και οι πρώτες των παρορμητικών, «κουβαλάνε» ακόμη τις επιρροές των όψεων που σχηματίστηκαν τον περασμένο Αύγουστο αλλά και της Σεληνιακής έκλειψης του περασμένου Δεκεμβρίου.
Σε όλα αυτά να συμπληρώσω και την ευαισθησία της 19ης μοίρας των μεταβλητών, στην οποία έγινε η Ηλιακή έκλειψη του Ιανουαρίου. στην αστρική της όμως εκδοχή.
Αν μη τι άλλο η θέση της διελαύνουσας Σελήνης στον σεισμό της Καρπάθου (ήταν στην 19η μοίρα των Ιχθύων) με υποχρεώνει να μνημονεύσω αυτήν την λεπτομέρεια.
Όσον αφορά τις επόμενες ημέρες και ώρες η κίνηση της Σελήνης στον Κριό, είτε της τροπικής, είτε της αστρικής και η σύνοδος της με το δίδυμο Άρη-Ουρανού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα νέο δυνατό ταρακούνημα. Οι πιο κρίσιμες ώρες είναι από τις 12:00 μέχρι περίπου τις 17:00 του Σαββάτου αλλά και της Δευτέρας. Να σημειώσω βέβαια, ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση έχει ουσιαστικά πειραματικό-διερευνητικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να εκληφθεί ως «πρόβλεψη σεισμού».
Από την άλλη πλευρά, ευκαιρίας δοθείσης να επισημάνω ότι σε έναν ευρύτερο χρονικό ορίζοντα 3-4 ετών, τα αλλεπάλληλα τετράγωνα ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα αναμένεται να δώσουν σημαντικούς σεισμούς, ενίοτε και καταστρεπτικούς, στον Ελλαδικό χώρο.
Σύμφωνα με το αστρολογικό-ιστορικό παρελθόν κάποιες περιοχές της πατρίδας μας φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο από αυτές τις επώδυνες (άνω των 6,5 Ρίχτερ), επισκέψεις του Εγκέλαδου όπως για παράδειγμα η Κρήτη, η Μαγνησία, η Κορινθία η Μάνη, τα Δωδεκάνησα αλλά και το Άγιον Όρος. Ωστόσο, η αστρολογική αξιολόγηση των σεισμών βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο και πέραν αυτής της γενικότητας, δεν μπορεί να γίνει ακόμη συγκεκριμένη πρόβλεψη ως προς τον τόπο και τον χρόνο.
Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλων σεισμών που έγιναν στο παρελθόν σε αυτές τις περιοχές, κάτω από την υψηλή επιστασία του Ουρανού και του Πλούτωνα, υπήρξαν άφθονα προειδοποιητικά σημάδια ώρες ή και ημέρες πριν την εκδήλωση του φαινομένου.