O τελικός στο Γουέμπλεϊ

Σαν σήμερα είναι η μεγάλη επέτειoς

από το Β. Παπαδολιά

Σαν σήμερα είναι η μεγάλη επέτειoς του τελικού του Γουέμπλεϊ για τον Παναθηναϊκό. 2 Ιουνίου 1971 ήταν όταν η κορυφαία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ελληνική ομάδα συναντήθηκε με τον πρωταθλητή Ολλανδίας, τον Άγιαξ. Ενώπιον 85.000 περίπου θεατών, ο Παναθηναϊκός έπαιξε δυναμικά, αλλά δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την ολλανδική ομάδα, κυρίως λόγω της πολύ καλής άμυνας που εγκλώβισε πλήρως τον Αντώνη Αντωνιάδη.

Η ολλανδική ομάδα εφαρμόζοντας από τότε αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου (άλλωστε το σύγχρονο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο ήταν εφεύρεση του Άγιαξ), μπήκε, έβαλε γκολ στο 5ο λεπτό και μετά με ισχυρή άμυνα, εξουδετέρωσε τις προσπάθειες του αντιπάλου, για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο 87’. Όπως περίπου πήρε κι η Εθνική μας το Ευρωπαϊκό το 2004.

Ωστόσο παίρνοντας το χάρτη του Παναθηναϊκού με ημερομηνία ίδρυσης την 3 Φεβρουαρίου 1908 ώρα 12:00 (συμβατικά) και τις διελεύσεις της ημέρας του τελικού (2 Ιουνίου 1971, ώρα 21:00 συμβατικά), βλέπουμε τα εξής: (image gallery - χάρτης 1)

  1. Ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο από διέλευση με τον γενέθλιο Ήλιο του Παναθηναϊκού, σε αποκλίνουσα όμως πορεία, μειώνοντας την ένταση της προσπάθειας. Αν το ματς γινόταν δυο μέρες νωρίτερα ίσως να είχαμε και άλλο αποτέλεσμα.
  2. Η ημέρα γενικότερα είχε ένα θαυμάσιο τρίγωνο σε ζώδια του αέρα, μεταξύ Ήλιου / Ουρανού και Άρη που ευνοούσε τον Ήλιο του Παναθηναϊκού.

Βλέποντας τώρα τις διελεύσεις της ημέρας και για την ομάδα του Άγιαξ με ημερομηνία ίδρυσης σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα την 18 Μαρτίου 1900, συμβατικά ώρα 12:00, βλέπουμε τα εξής: (image gallery - χάρτης 2)

  1. Ο Ήλιος αν και έχει περάσει από διέλευση την αντίθεση με το Δία είναι ακόμη ενεργός, καθώς βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Δία/Ουρανού που είναι γενέθλια σύνοδος της ολλανδικής ομάδας (δεν είναι τυχαίο ότι ανανέωσε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο). Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο για την ολλανδική ομάδα από τρία στη σειρά σε μία πορεία που οδήγησε σε τρεις συνεχόμενες χρονιές ευρωπαϊκής κυριαρχίας.
  2. Εάν η ώρα δεν είναι η 21:00 αλλά λίγο νωρίτερα (π.χ. 20:30) έχουμε βάσιμες υποψίες να πιστεύουμε ότι ο διελαύνων ωροσκόπος πέρασε από το Βόρειο Δεσμό της ολλανδικής ομάδας στο 5ο λεπτό που έβαλε το πρώτο τέρμα.
  3. Ακόμη και νωρίτερα να έχουμε έναρξη όμως ο Ωροσκόπος πιθανόν ενεργοποιούσε και αυτός την σύνοδο Δία/Ουρανού, όψη που επίσης θα συνιστούσε ευκαιρία για τέρμα.
  4. Από την άλλη ο διελαύνων Πλούτωνας δείχνει να βρίσκεται σε μόνιμη αντίθεση (στάσιμος) με το γενέθλιο Ήλιο της ομάδας. Αυτό θα μας έβαζε σε δεύτερες σκέψεις για το αν θα επέτρεπε την κατάκτηση του τροπαίου ή ο αντίπαλος θα αποδεικνυόταν ισχυρότερος. Εάν ο τελικός γινόταν λίγες ημέρες αργότερα, που δε θα ήταν στάσιμος ο Πλούτωνας ίσως το τρόπαιο να είχε χαθεί.
  5. Από την άλλη η μόνιμη διέλευση του Πλούτωνα από τον Ήλιο ίσως είναι και η διέλευση της εφεύρεσης του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Αφοσίωση, όλοι άμυνα, όλοι επίθεση, προτεραιότητα στην άμυνα είναι στοιχεία που δείχνουν δυνάμεις «επιβίωσης» σε ένα ποδόσφαιρο που, ίσως να μην είναι μόνο ουράνιο, όπως η γενέθλια σύνοδος Δία/Ουρανού αλλά και λίγο πλουτώνιο (κόβω τις δυνάμεις του αντιπάλου και τον εξουδετερώνω) καθώς και στο γενέθλιο χάρτη άλλωστε η σύνοδος Δία/Ουρανού είναι σε αντίθεση με τον Πλούτωνα.

Από τις διελεύσεις των γενέθλιων δε φαίνονται ξεκάθαρα οι διαφορές. Ίσως η απάντηση για το γιατί κέρδισε ο Άγιαξ να κρύβεται στις διελεύσεις από τις προόδους. (image gallery - χάρτης 3)

Εδώ βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ο διελαύνων Ήλιος της ημέρας περνάει από τον προοδευτικό άξονα των Δεσμών του Άγιαξ. Είναι μία ένδειξη πολύ ισχυρή και μετά από αρκετές ημέρες διέλευσης από το stellium προοδευτικών πλανητών που ξεκινά με τον Άρη.

Αντίθετα στον αντίστοιχο χάρτη του Παναθηναϊκού αυτό που βλέπουμε είναι μία σύνοδος Ήλιου / Άρη μεταξύ προοδευτικού και γενέθλιου, πολύ ισχυρή, που έδωσε μία πολύ καλή χρονιά, αλλά τη συγκεκριμένη ημέρα δεν υποστηρίζεται από κάποια διέλευση. Αντίθετα έχουμε μία διέλευση Κρόνου να πλησιάζει τον προοδευτικό Άρη της ελληνικής ομάδας. (image gallery - χάρτης 4)

Κάπου εδώ θα σταμάταγε επομένως η ακάθεκτη πορεία του Παναθηναϊκού, που παρά τη βοήθεια του «παρασκηνίου» που λέγεται ότι του είχε παρασχεθεί (που αστρολογικά υποδεικνύεται μάλλον από το τρίγωνο του διελαύνοντα Πλούτωνα προς τον προοδευτικό Άρη), προχώρησε τελικά με την αξία του όπως δείχνει ξεκάθαρα η προοδευτική σύνοδος Ήλιου/ Άρη που είδαμε πριν.

Ωστόσο τη συγκεκριμένη μέρα βοηθούσης και της τύχης που είχε ο Άγιαξ δεν κατόρθωσε να πάρει και το τρόπαιο για να κλείσει αυτόν τον κύκλο.

Υπάρχει πάντα η ελπίδα όμως για τους φιλάθλους ότι θα υπάρξει κι άλλη ευκαιρία…

Δείτε επίσης το άρθρο του onsports.gr: Σαράντα χρόνια Panathinaikos

©2011-2025 Astrology.gr - All rights reserved