Η είσοδος του Δία στον Ταύρο και οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας
από το Β. Παπαδολιά
Μία από τις τεχνικές πολιτικής πρόβλεψης που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο συνέδριο της Αστρολογίας στη χώρα μας (από τον Jerry Bringone) ήταν αυτή που βασιζόταν στο χάρτη εισόδου των βαρέων πλανητών σε επόμενα ζώδια. Τεχνική πρόβλεψης παλιά σε ιστορία (ingress ονομάζεται η είσοδος ενός πλανήτη στο επόμενο ζώδιο στα αγγλικά και μελετάται γενικώς από τους πολιτικούς αστρολόγους) αλλά που δεν έχει εφαρμοστεί με μεγάλη ευρύτητα, καθώς συνήθως εξετάζουμε διελεύσεις ή επιστροφές σε γενέθλιους χάρτες χωρών.
Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν απαιτεί να περάσουμε από τις συμπληγάδες εύρεσης «του σωστού» χάρτη της χώρας μας, ενώ η μοναδικότητα του χάρτη για κάθε χώρα εξασφαλίζεται από τη μοναδικότητα των συντεταγμένων, που στην ουσία εξασφαλίζει μοναδικότητα οικοθεσίας.
Στην περίπτωση της Ελλάδας ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου στις 4 Ιουνίου στις 16:56 η ώρα το απόγευμα. Ο χάρτης εισόδου (με συντεταγμένες που επιλέγονται συνήθως για την Πρωτεύουσα) του βγάζει ωροσκόπο Ζυγό, σημάδι ενός έτους αμφιθυμίας και δύσκολων ή καθυστερημένων αποφάσεων.
Ο Δίας ωστόσο, στο χάρτη της εισόδου του οποίου συντάσσουμε είναι στον 7ο οίκο, δείχνοντας μία εύνοια σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Από ότι φαίνεται οι σύμμαχοι της χώρας δε θα την παρατήσουν και θα υπάρξει επαρκής βοήθεια σε οικονομικό επίπεδο. Μάλιστα το τετράγωνο με το Μεσουράνημα που είναι κι από μόνο του στο Λέοντα δείχνει ότι μάλλον θα δώσει και «ύφος» στην κυβερνητική δομή. Έτσι μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ελέω ξένης βοήθεια, κάποιοι στο κυβερνητικό σχήμα θα κόβουν και θα ράβουν και θα πάρουν και πολύ «αέρα».
Ενδιαφέρον είναι ότι η θέση του Δία κάνει ακριβές εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, κυβερνήτη του 5ου οίκου που βρίσκεται στον 4ο.
Ο Ποσειδώνας αυτός θα μπορούσε να ερμηνευτεί κατά τη γνώμη μας ως η ιδεολογική εμφάνιση του πατριωτισμού (4ος) μέσα από προσωπικότητες τύπου Μίκη Θεοδωράκη που ενδεχομένως θα εμφανιστούν περαιτέρω στο προσκήνιο.
Το εξάγωνο με το Δία δείχνει να είναι άκρως ενδιαφέρον, καθώς προκαλεί για ένα συμβιβασμό και συνεργασία μεταξύ του ξένου παράγοντα και των «πατριωτών». Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ακριβώς αυτό θα εκδηλωθεί.
Ο Ήλιος κυβερνήτης του 10ου οίκου (κυβέρνηση) είναι στον 8ο οίκο στενά συνδεδεμένος επίσης με τα οικονομικά αλλά και τον ξένο οικονομικό παράγοντα. Βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Κρόνο στον 12ο οίκο, Κρόνο, που δείχνει δύσκολη υποστήριξη από παραδοσιακές δομές. Αν και στο Ζυγό αυτός ο Κρόνος, όντας ανάδρομος, στο 12ο και δεύτερος κυβερνήτης του 3ου, όπου ο Αιγόκερως είναι εμπεριεχόμενος, δείχνει πολύ περιορισμένος και δείχνει ότι οι παραδοσιακές δομές συμβιβασμού (π.χ. Ευρωπαϊκή Επιτροπή) πολύ μικρά περιθώρια βοήθειας θα έχουν.
Παρόλα αυτά σε τρίγωνο με τον Ήλιο, δείχνουν ότι θα υπάρξει κάποια στήριξη προς την κυβέρνηση.
(η παρουσία του Κρόνου στο 12ο πάντως δε θα πρέπει να περιοριστεί στην παραπάνω ερμηνεία καθώς μπορεί π.χ. να οδηγήσει και σε αναγκαστική μετανάστευση ή κλείσιμο φορέων κοινωνικής πρόνοιας για την εύρεση πόρων και την πληρωμή του χρέους).
Ο Ερμής, αν και στους Διδύμους είναι κι αυτός δύσκολος στην έκφραση του λόγω της οικοθεσίας και του τετραγώνου με τον Ποσειδώνα. Υποδηλώνει μυστικές αλλά και βιαστικές συμφωνίες και οικονομικές δεσμεύσεις.
Η Σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο και στον 9ο οίκο, πράγμα που κατά την άποψη μου δείχνει αλλαγή κατοικίας για πολύ κόσμο και δη στο εξωτερικό. Ίσως λοιπόν να μιλάμε όντως για κάποιου είδους μετανάστευση των «πτυχιούχων». Μπορεί όμως να σημαίνει επίσης ενστερνισμό της πατριωτικής (Καρκίνος) ιδεολογίας (9ος οίκος), καθώς το τετράγωνο με τον Κρόνο στον 12ο οίκο δείχνει αντίθεση του λαού με τις παραδοσιακές δομές, αλλά και παρασκήνιο των δομών πίσω από την πλάτη του κόσμου.
Ο Πλούτωνας στο 3ο οίκο μας μιλάει για φίμωση σε θέματα ενημέρωσης ή μεγάλη κρίση στα συστήματα ενημέρωσης.
Καθώς κυβερνά το 2ο οίκο, μας μιλάει ακόμα για περιορισμούς σε θέματα του 2ου οίκου. Μπορεί π.χ. να υπάρχει δέσμευση διαθεσίμων ή ρευστού, πράγμα που φοβούνται πολλοί που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες. Ή μπορεί η κρίση των ΜΜΕ να είναι κρίση ρευστότητας.
Τέλος Άρης, Αφροδίτη στον Ταύρο στον 7ο οίκο μιλούν για διαπραγματεύσεις και διεκδικήσεις με τους συμμάχους για οικονομικά θέματα. Το γεγονός ότι και οι δύο κυβερνούν 7ο και 8ο οίκο ενισχύει την επίδραση τους σε αυτόν τον τομέα.
Τα παραπάνω συμπεράσματα δεν είναι πρωτάκουστα σε όσους έχουν υποψιαστεί την επίδραση του Δία στον Ταύρο. Το τρίγωνο με τον Πλούτωνα που ξέραμε ότι θα πραγματοποιηθεί άλλοτε με μεγαλύτερη κι άλλοτε με μικρότερη ακρίβεια από τον Ιούνιο ως τον Δεκέμβριο προδιέθετε έτσι κι αλλιώς για δέσμευση κεφαλαίων, η αλήθεια είναι με πιο φυσιολογικό τρόπο βέβαια με τη μορφή επενδύσεων (όσοι κινούνται στην αγορά ακινήτων έχουν δει ότι ήδη ο κόσμος που έχει κάποια λεφτά προσπαθεί να τα τοποθετήσει ενόψει πιθανής χρεωκοπίας ).
Από την άλλη ο περιορισμός της ρευστότητας και η αποκρατικοποίηση για να υπάρξει ρευστό, είναι ένα θέμα που επίσης συζητείται έντονα. Η δημιουργία εταιρίας αποκρατικοποιήσεων είναι προς την κατεύθυνση αυτή και οι έχοντες κεφάλαια στην Ευρώπη (π.χ. Γερμανοί) αναμένουν με ανυπομονησία τις ευκαιρίες αγοράς και επένδυσης. Αυτό βεβαίως και υπό την επίδραση του τετραγώνου Ουρανού / Πλούτωνα μπορεί να θεωρείται από μας ξεπούλημα, ωστόσο οι «επενδυτές» με εισαγωγικά ή χωρίς δεν το βλέπουν απαραίτητα έτσι και η αλήθεια είναι ότι μακροπρόθεσμα πιθανόν να βοηθήσει οικονομικά τη χώρα.
Το τρίγωνο Δία / Πλούτωνα επίσης θα ευνοήσει γενικότερα την επένδυση σε Γη, αλλά και γενικότερα κινήσεις από όσους κατέχουν ήδη κάποια κεφάλαια. Αυτό είναι δυνατόν να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας και να ευνοήσει και μία μερίδα εργαζομένων.
Ωστόσο, πιο πιθανό είναι να ευνοήσει και μία μεγαλύτερη αυταρχικότητα στην κυβέρνηση, σε συνδυασμό μάλιστα με το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα που θα τρομάξει τους έχοντες. Κατ’ αναλογία θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρισκόμαστε σε μία εποχή ανάλογη της Επταετίας όπου κυβερνητικά με τις ευλογίες κάποιων πλουσίων είχαμε αυταρχικό καθεστώς, όμως από οικονομικής πλευράς μεγάλες βιομηχανικές μονάδες ευνοήθηκαν νομικά για να εγκατασταθούν στη χώρα και μακροπρόθεσμα δημιούργησαν θέσεις εργασίας και παραγωγική δομή, που έμειναν και μετά την Επταετία.
Τι είναι καλύτερο από τα δύο έχει να κάνει με την ιδεολογία και τη ματιά ζωής του καθενός. Μας ενδιαφέρουν οι δείκτες και η ευμάρεια ή έχουμε βαρεθεί την γλιστερή υφή της χλιδής;
Γενικότερα το τρίγωνο Δία / Πλούτωνα πάντως έχει την τάση όχι τόσο να δημιουργήσει ρευστότητα όσο να απορροφήσει ρευστότητα. Μπορεί όμως να φέρει κεφάλαια (για όσους ξέρουν λίγα οικονομικά, άλλο τα κεφάλαια κι άλλο η ρευστότητα).
Επομένως οι κινήσεις που πρέπει να κάνει καθένας μας αυτή την περίοδο είναι κυρίως κινήσεις εξασφάλισης της οικονομικής του θέσης. Έτσι ίσως καταφέρει να προφυλαχθεί από πιο δύσκολους καιρούς που θα έρθουν από το 2012 με την είσοδο του Κρόνου στο Σκορπιό, όπου πιθανόν να έχουμε όντως κάποιου είδους χρεωκοπία.