Προσφυγικό, κρίση, χρέος: Τι δείχνουν τα άστρα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο άμεσο μέλλον;
Η αρχή ενός νέου κύκλου
Σήμερα Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, με την σύνοδο Ήλιου-Δήμητρας ξεκινά ένας νέος κύκλος κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον κόσμο. Η διάρκειά του είναι περίπου 15 μήνες (μέχρι και τον Μάιο του 2017) και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η δημιουργία δύο αντίπαλων «στρατοπέδων» ή πολιτικών, που θα εντείνουν την πόλωση κι ίσως κάποια στιγμή τα πράγματα να φτάσουν «στην κόψη του ξυραφιού».
Μέσα σε όλα αναμένεται να υπάρξουν και «δραματικές» αποκαλύψεις σχετικά με την κρυφή δράση ατόμων ή οργανώσεων και φυσικά των κατά τόπους μυστικών υπηρεσιών.
Ωστόσο, παρά τα όποια προβλήματα και «σκαμπανεβάσματα» προκύψουν από αυτόν τον διχασμό, συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο (από 18/12/2014 έως σήμερα), όπου υπήρχε εμπλοκή του Ουρανού και του Πλούτωνα, τα πράγματα θα είναι πιο ισορροπημένα μέσα στην ανισορροπία τους! Θα υπάρξουν δηλαδή λιγότερες ακρότητες και αγριότητες, ενώ η συνεννόηση σε διπλωματικό επίπεδο θα γίνει πιο εφικτή.
Σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, διαφαίνεται μια πρόθεση να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη, τόσο από την δική μας πλευρά όσο και από εκείνη των Ευρωπαίων. Αυτό όμως δεν θα γίνει χωρίς κόντρες και διαφωνίες, πιστοποιώντας την βαθιά διαίρεση της Ε.Ε, η οποία μάλιστα μπορεί να προχωρήσει μέχρι τέλους και η διετία 2017-18 να σημάνει την οριστική διάσπασή της.
Παράλληλα, δεν αποκλείεται εκεί που κλείσει ένα μέτωπο προσφυγικών ροών, να ανοίξει ένα άλλο, είτε στην Μέση Ανατολή, είτε σε κάποια άλλη βασανισμένη γωνιά του πλανήτη μας.
Αυτό μπορεί να συμβεί κοντά στον Μάιο, όταν ο τροπικός Χείρωνας θα δεχθεί ένα τετράγωνο από τον αστρικό Πλούτωνα στον Τοξότη, μια όψη που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τις εκατόμβες των θυμάτων που «συνόδεψαν» την φυγή των απελπισμένων προς την Ευρωπαϊκή ήπειρο κι έχει ακόμη μια «ρελάνς».
Πάντως, όπως είπα και στην τρίτη εκπομπή της σειράς «Τι είδε ο μάγος», για την Ελλάδα το προσφυγικό ζήτημα θα διευθετηθεί ύστερα από 6 χρόνια περίπου. Μέχρι τότε, το πιο ρεαλιστικό είναι να φροντίσουμε για την ομαλότερη διαβίωση ημών αλλά και των φιλοξενουμένων μας.
Έντονες διαφορές θα υπάρξουν και σε σχέση με την διαχείριση του Ελληνικού οικονομικού ζητήματος. Ήδη το ΔΝΤ και η Κομισιόν βρίσκονται «απέναντι», κάτι που θα συνεχιστεί, με πιθανή συνέπεια να «μπλοκάρουν» ή το λιγότερο να καθυστερήσουν οι διαδικασίες.
Εδώ θα έχουμε να κάνουμε με υποσχέσεις, που δεν πραγματοποιούνται ή ακόμη και συμφωνίες που μένουν στα χαρτιά και παρά τα όσα λέγονται, δεν αναμένεται να ληφθεί κάποια απόφαση για το Ελληνικό χρέος, τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.
Από εκεί και ύστερα, κάτι μπορεί να γίνει.
Όσο για την εσωτερική οικονομική πολιτική, φαίνεται πως εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί και είναι μάλλον άτοπο να μιλάμε για ανάπτυξη. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να μπει μια τάξη στο φορολογικό και ασφαλιστικό «χάος», να υπάρξει μια σχετική αξιοκρατία στις επιχορηγήσεις και να αποδοθούν τα... κλεμμένα στο κράτος!
Στο πολιτικό σκηνικό, θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις με «μεταπηδήσεις» βουλευτών σε άλλα κόμματα και δημιουργία νέων φορέων.
Στον «χορό» είναι και η αξιωματική αντιπολίτευση, που ναι μεν μπορεί να ενισχυθεί κοινοβουλευτικά αλλά ίσως δοκιμαστεί και από εσωτερικές έριδες ή τον «διεμβολισμό» ενός νεοϊδρυθέντος πολιτικού φορέα.
Βουλευτικές εκλογές είναι δύσκολο να γίνουν, πριν τον φετινό Σεπτέμβριο, που δείχνει να είναι ο πιο «εκλογικός» μήνας της χρονιάς. Και τότε όμως ίσως να πρόκειται μόνον για ένα (ακόμη) δημοψήφισμα, σε σχέση με την οικονομική και μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.
Όσον αφορά στην κυβερνητική συνοχή, θα υπάρξουν μεν κάποιες διαφοροποιήσεις και παραιτήσεις, φαίνεται όμως ότι μέχρι το φετινό καλοκαίρι ο Πρωθυπουργός θα βρει τον τρόπο να καλύψει ακόμη και απώλειες που απειλούν την «δεδηλωμένη» στο κοινοβούλιο. Πάντως η πιθανότητα ενός ριζικού ανασχηματισμού είναι σχεδόν βεβαιότητα!
Το «μοτίβο» των εξελίξεων σε κυβερνητικό επίπεδο θα είναι η διαδοχή επιτυχιών και αποτυχιών, με ζητούμενη πάντα την ισορροπία ανάμεσα σε δύο άκρα.
Το πιο δύσκολο «μέτωπο» δεν είναι, ωστόσο, το εσωτερικό αλλά οι διεθνείς σχέσεις, αφού με τον Κρόνο να «παρελαύνει» στον 7ο οίκο της χώρας, θα μας ζητηθεί να κάνουμε επιπλέον υποχωρήσεις, χωρίς μάλιστα να διασφαλίζονται κάποια ανταλλάγματα. Κι εδώ είναι που μπορεί τα πράγματα να φτάσουν σε αδιέξοδο, δρομολογώντας φυσικά και έκτακτες πολιτικές εξελίξεις.
Ελληνοτουρκική κρίση μπορεί να υπάρξει, μόνον εάν εμπλακεί το θέμα της Κύπρου, κάτι όμως που μπορεί να γίνει τον Ιούνιο ή τον Δεκέμβριο του 2016.
Υπάρχει βέβαια και... έργο που περιμένει τους κυβερνώντες!
Με την συνδρομή του Πλούτωνα στον 9ο οίκο της χώρας, οι πιο σοβαρές «τομές» θα γίνουν στον χώρο των ΜΜΕ, της Παιδείας και της Δικαιοσύνης, κάτι που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Σε διεθνές επίπεδο τώρα, μεταξύ άλλων αναμένονται:
-Περαιτέρω ενίσχυση της Ρωσικής ισχύος. Όποιος «κοντράρει» την Ρωσία αυτήν την περίοδο, απλά πάει γυρεύοντας!
-Σοβαρά προβλήματα για την Τουρκία, η οποία μπορεί να χάσει εδάφη από την ίδρυση μιας Κουρδικής ομοσπονδίας στο νοτιοανατολικό τμήμα της αλλά και την επιρροή της στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Όλα αυτά βέβαια δεν θα συμβούν μόνον μέσω της διπλωματικής οδού.
-Νέα στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ, με παράλληλο ενδεχόμενο να υπάρξει μια «διακεκριμένη» τρομοκρατική επίθεση στις ανατολικές Πολιτείες, που βρέχονται από τον Ατλαντικό.
-Ανάλογη ένταση αναμένεται και στο Πεκίνο, με την Κίνα να δείχνει κι αυτή πρόθυμη να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική ισχύ της.
Στο εγγύς μέλλον ο πιο «ανατρεπτικός» μήνας είναι ο Απρίλιος κι ίσως έχουμε να δούμε ακόμη πολλά...
-Οι δε αστρολογικές ενδείξεις για το δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία συγκλίνουν προς την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.
Όσο για την διεθνή Οικονομία, τα αστρολογικά νέα δεν είναι καλά, αφού το τρέχον τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο -εκτός των άλλων- μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μια νέας και σοβαρής χρηματιστηριακής κρίσης, η οποία μπορεί να εκδηλωθεί όταν ο Δίας «πιάσει» τον Πλούτωνα (Μάρτιος, Ιούνιος και Ιούλιος του 2016) αλλά και τον Σεπτέμβριο με την Ηλιακή έκλειψη να «δείχνει» προς την Γερμανία και την Deutsche Bank.
Και κλείνοντας με αυτό, από το 2008, που ο προοδευμένος Άρης αναδρόμησε στο ωροσκόπιό της, η Γερμανία έχει μπει σε μια πορεία αναβίωσης κάποιων κακών συνηθειών του παρελθόντος κι όσο περνούν τα χρόνια αυτό θα γίνεται ολοένα και πιο αισθητό, ιδιαίτερα όταν αναλάβουν κυβερνητικό πόστο κάποιες πολιτικές δυνάμεις που προάγουν τον Γερμανικό εθνικισμό. Όταν μάλιστα μπει ο Πλούτωνας στον Υδροχόο (το 2024 περίπου), θα σηματοδοτήσει μια ακόμη κρίσιμη καμπή στην Ιστορία της χώρας αλλά και του κόσμου.
Δείτε επίσης:
Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!