2017-18: Τα άστρα «καίνε» την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Το ταξίδι που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 1958, φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του.
Πάνε 38 χρόνια από τότε που η Συνθήκη της Ρώμης έγινε πράξη και «μπήκε στις ράγες» η ΕΟΚ. Όμως το ταξίδι που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 1958, φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του.
Ήδη από τις αρχές του 2016 έχω επισημάνει την κρισιμότητα των πραγμάτων, εκτιμώντας ότι μέχρι το 2019-20 η νυν Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας έχει… αφήσει χρόνους, τουλάχιστον σε σχέση με την σημερινή μορφή της,
Κι αυτό τεχνικά υποδηλώνεται από τις «επαφές» του Ουρανού και του Πλούτωνα με τον Ήλιο αλλά και το Μεσουράνημα στο «προοδευτικό» ωροσκόπιο της.
Βέβαια, μέχρι και τον Μάιο του 2017 η κατάσταση δείχνει να είναι «ελεγχόμενη», παρά την εμφανή διάσταση που έχει αναδειχθεί σε δύο επίπεδα. Τόσο ανάμεσα στο λαϊκό αίσθημα των Ευρωπαίων πολιτών και στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών ή τις εμμονές του Βερολίνου, όσο και μεταξύ κρατών-μελών που το καθένα αντιλαμβάνεται διαφορετικά την έννοια της «Ένωσης».
Από εκεί και ύστερα όμως τα πράγματα «αγριεύουν» κι άλλο με πρώτα υποψήφια «θύματα» την Ιταλία, την Αυστρία και την Γερμανία, που αναμένεται να δοκιμαστούν εσωτερικά από ποικίλες όσο κι ακραίες εντάσεις, της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένης. Ο χρονικός ορίζοντας του νέου κύκλου εξελίξεων φτάνει μέχρι το φθινόπωρο του 2018, με την Ιταλία να είναι πιθανότατα και η δεύτερη (μετά την Μ Βρετανία) υποψήφια για «έξοδο» από την Ευρωζώνη ή έστω τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της με αυτήν.
Υπάρχει φυσικά και η Γαλλία που «φλερτάρει» με το Frexit αλλά παρότι τον Μάρτιο του 2017 είναι δεδομένη η επιρροή του διελαύνοντα αστρικού Ουρανού στον χάρτη της ΕΟΚ (σε αντίθεση με τον γενέθλιο ωροσκόπο της), ίσως τελικά να πρόκειται απλά για την ενεργοποίηση του Brexit. Αν βέβαια καταφέρει να εκλεγεί η κ Λεπέν (αυτό θα το δούμε στην ώρα του, αξιολογώντας και τους χάρτες όλων των υποψηφίων), τότε αναπόφευκτα θα μπει και η Γαλλία στο «κλαμπ» των… αδεσμεύτων!
Επιπλέον, έχουμε μπροστά μας τις εκλογές στην Ολλανδία με τον κ Βίλντερς να «απειλεί» με ένα ακόμη δημοψήφισμα εξόδου.
Στην συνέχεια, το φθινόπωρο, οι γερμανικές εκλογές μπορεί μεν να αναδείξουν νικήτρια την κ Μέρκελ αλλά τα ποσοστά της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» αναμένεται να φτάσουν σε… τρελό νούμερο, θέτοντας πια σε αμφισβήτηση και την Ευρωπαϊκή πορεία του Βερολίνου!
Κι όλα αυτά δεν είναι παρά τα σημάδια μιας σταδιακής αποδόμησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακόμη κι αν «συγκρατηθεί» μέχρις ενός σημείου, με αλλαγές στις δομές της και την αναθεώρηση του «Συμφώνου σταθερότητος», φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη, αφού μετά τα «ερείπια» που θα αφήσουν πίσω τους ο Ουρανός και ο Πλούτωνας μέχρι το 2019-20, έρχεται και ο… Ποσειδώνας, για να σφραγίσει οριστικά την μοίρα της Ε.Ε το 2023-24.
Ζωή σε λόγου μας!