Αλτσχάιμερ: Ο ρόλος της ζάχαρης στην ανάπτυξη της νόσου
Η συσσώρευση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης σε σημεία του εγκεφάλου έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ.
Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες κατέληξαν σε σύνδεση των υψηλών επιπέδων γλυκόζης στον εγκέφαλο και των συμπτωμάτων της νόσου.
Ο εγκέφαλος διασπά τη γλυκόζη, τη βασική μορφή ζάχαρης, για την παραγωγή της απαιτούμενης για τη λειτουργία του ενέργειας.
Άνθρωποι των οποίων οι εγκέφαλοι δεν διασπούν αποτελεσματικά τη γλυκόζη, έχουν περισσότερες πλάκες στον εγκέφαλο, σήμα κατατεθέν της νόσου.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr