Διαβήτης: Οι απολαυστικές τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο για τις γυναίκες
Οι γυναίκες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη, εάν «ενδίδουν» τακτικά στην κατανάλωση μέτριας ποσότητας κόκκινου κρασιού και μαύρης σοκολάτας.

Ο λόγος είναι ότι αυτές οι δύο «ένοχες» απολαύσεις περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν έναντι του διαβήτη.
Μελέτη που συμπεριέλαβε πάνω από 64.000 γυναίκες ανακάλυψε ότι όσες κατανάλωναν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά, τα οποία βρίσκονται επίσης στο τσάι και τα μύρτιλλα, είχαν κατά 27% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη σε σύγκριση με όσες κατανάλωναν λίγα αντιοξειδωτικά.
Τα οφέλη από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι γνωστά, αλλά οι ειδικοί προβληματίζονται για τους κινδύνους που ενέχει η κατανάλωση αλκοόλ.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr