Ξηροί καρποί: Τα οφέλη για τον εγκέφαλο ανάλογα με το είδος τους
Η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών ωφελεί την υγεία του εγκεφάλου, ενισχύοντας τις εγκεφαλικές συχνότητες που σχετίζονται με τη γνωστικότητα, την επούλωση, τη μάθηση, τη μνήμη και άλλες καίριες εγκεφαλικές λειτουργίες, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Υγείας της Λόμα Λίντα υποστηρίζουν ότι ορισμένοι ξηροί καρποί διεγείρουν τις εγκεφαλικές συχνότητες περισσότερο από άλλους.
Για παράδειγμα, τα φιστίκια Αιγίνης παράγουν το μεγαλύτερο κύμα γάμα, το οποίο είναι σημαντικό για την ενίσχυση της διαδικασίας της γνωστικότητας, της συγκράτησης της πληροφορίας, της μάθησης, της αντίληψης και της ταχείας κίνησης των ματιών κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Τα αράπικα φιστίκια παράγουν την μεγαλύτερη ανταπόκριση δέλτα, η οποία σχετίζεται με την ανοσία, την φυσική επούλωση και το βαθύ ύπνο.
Η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών προστατεύει την καρδιά!
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr