Κόκκινο κρέας: Γιατί πρέπει να το αποφεύγουν οι γυναίκες
Περισσότερο φως στη σχέση κόκκινου κρέατος και καρκίνου του παχέος εντέρου (ορθοκολικού καρκίνου) ρίχνει νέα βρετανική μελέτη, η οποία μάλιστα δείχνει ότι η κατανάλωσή του συνδέεται με την εμφάνιση όγκων σε συγκεκριμένο τμήμα του εντέρου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κόκκινο κρέας «ενοχοποιείται» για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της νόσου, αφού ήδη από το 2015 ο ΠΟΥ έχει διαπιστώσει την καρκινογόνο δράση του.
Σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα, τα οποία προέρχονται από μελέτη του Πανεπιστημίου του Λιντς σε ομάδα περισσότερων από 32.000 Βρετανίδων που παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο για 17 χρόνια, μια διατροφή που δεν περιλαμβάνει καθόλου κόκκινο κρέας συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης ορθοκολικού καρκίνου συγκεκριμένα στο τμήμα του ορθού όπου αποθηκεύονται τα κόπρανα (distal colon).
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr