Clafoutis με κεράσια - Η πιο εύκολη γαλλική τάρτα
Πρόκειται για μια γαλλική παρασκευή ανεπιτήδευτη, η οποία αποτελείται από κρεμώδη ζύμη που πέφτει πάνω από κομμάτια φρούτων και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να χρυσίσει.
Η κλασική εκδοχή γίνεται με μαύρα κεράσια και εμφανίζεται στο τραπέζι χλιαρή και πασπαλισμένη με λίγη άχνη.
Υλικά
400 γρ. κεράσια γλυκά μαύρα
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
125γρ. ζάχαρη
80γρ. αλεύρι ή αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
3-4 αβγά
2 φλιτζάνια γάλα
1 λοβό βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας)
αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)
Διαβάστε περισσότερα στο LimeandLife.com