Clafoutis με κεράσια - Η πιο εύκολη γαλλική τάρτα

Πρόκειται για μια γαλλική παρασκευή ανεπιτήδευτη, η οποία αποτελείται από κρεμώδη ζύμη που πέφτει πάνω από κομμάτια φρούτων και ψήνεται στο φούρνο μέχρι να χρυσίσει.

Η κλασική εκδοχή γίνεται με μαύρα κεράσια και εμφανίζεται στο τραπέζι χλιαρή και πασπαλισμένη με λίγη άχνη.

Υλικά

400 γρ. κεράσια γλυκά μαύρα

3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο

125γρ. ζάχαρη

80γρ. αλεύρι ή αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα

3-4 αβγά

2 φλιτζάνια γάλα

1 λοβό βανίλιας (ή εκχύλισμα βανίλιας)

αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

Διαβάστε περισσότερα στο LimeandLife.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved