Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα με φύλλο και αμύγδαλα
Πεντανόστιμη συνταγή για πορτοκαλόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη!

#tsoulotip: Η σόδα για να λειτουργήσει σαν διογκωτικό υλικό πρέπει να αναμειχθεί με κάτι όξινο. Έτσι λοιπόν στην περίπτωση της πορτοκαλόπιτας η οξύτητα του πορτοκαλιού και του γιαουρτιού αντιδράνε με τη σόδα και έτσι φουσκώνει το γλυκό μας.
Υλικά:
4 πορτοκάλια
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250ml. ηλιέλαιο
250γρ. ζάχαρη κρυσταλική
150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
1κ.γ. ανθόνερο
100γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
4 αυγά
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1κ.γ. σόδα
Για το σιρόπι:
600γρ. ζάχαρη κρυσταλική
500γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλλα χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com