Croque Monsieur & Croque Madame του Γιώργου Τσούλη
Ένα από τα πιο κλασικά brunch.
#tsoulotip: 1. Έχουμε ζεστάνει το γάλα ελαφρώς για να μη διακόψουμε το βρασμό στην κατσαρόλα. 2. Αν η τεχνική που σας περιγράφω για το αυγό σας δυσκολεύει, τότε ρίξτε λίγο βούτυρο επιπλέον και με ένα κουταλάκι περιχύνετε το συνεχώς πάνω από τον κρόκο.
ΥΛΙΚΑ
60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
30 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
Μουστάρδα colman’s, για το άλειμμα
Για τη μπεσαμέλ:
500 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ πλήρες, ελαφρώς ζεσταμένο
110 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
60 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα madame:
1 αυγό, large
Ρόκα
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com