#tsoulotip: Τρυπάμε τη βάση της τάρτα πριν τη ψήσουμε με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει καθώς ψήνετε.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
200 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
90 γρ. άχνη ζάχαρη
320 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση:
300 ml γάλα, πλήρες
60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κρόκοι από μεγάλα αυγά
20 γρ. κόρν φλάουρ
1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
Για τη σάλτσα φράουλας:
30 φράουλες κομμένες στη μέση
40 ml κόκκινο κρασί
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
Έξτρα φράουλες για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com