Chicken waffle burger από τον Γιώργο Τσούλη
Μια συνταγή του Γιώργου Τσούλη.
#tsoulotip: Τηγανίζουμε τα κοτόπουλα δύο-δύο για να μη ρίξουμε τη θερμοκρασία του ηλιέλαιου, και βράσουν αντί να τηγανιστούν.
ΥΛΙΚΑ
Για τις βάφλες:
2 μέτρια αυγά, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
6 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
480 ml. γάλα, πλήρες
300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
¼ κ.γ. σόδα μαγειρική
4 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ηλιέλαιο
Για το κοτόπουλο:
2 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. κορν φλέικς ,θρυμματισμένα
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
180 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
2 κρόκους αυγών
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη honey-mayo:
230 γρ. μαγιονέζα
3 κ.γ. μέλι
Xυμό από ένα lime
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Μαρούλι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com