#tsoulotip: Αν δεν έχουμε φλόγιστρο ψήνουμε το γλυκό μαζί με τη μαρέγκα στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την τάρτα:
140 γρ. Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 Αυγό και έξτρα 1 κρόκο για το άλειμμα της ζύμης
200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. Σιμιγδάλι, ψιλό
2 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
1 Πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
350 ml. Νερό
220 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα
Ξύσμα και χυμό από δύο λεμόνια
3 κ.σ. Κορν φλάουρ
2 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ
4 Κρόκους από μέτρια αυγά
2 κ.σ. Βούτυρο
Υλικά για τη μαρέγκα:
4 Ασπράδια αυγών
6 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com