Καρυδόπιτα της γιαγιάς

Μια νόστιμη συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη.

#tsoulotip: Όταν χτυπάμε τα αυγά με τη μέθοδο μπεν μαρί ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μη ψηθούν τα αυγά.




ΥΛΙΚΑ

Υλικά για την καρυδόπιτα:

300 γρ. καρύδια θρυμματισμένα

250 ml. ελαιόλαδο

400 ml. γάλα πλήρες

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

10 μέτρια αυγά

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ, κοσκινισμένο

50 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

Υλικά για το σιρόπι:

1700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 ltr. νερό

Χυμό από ένα λεμόνι

100 γρ. γλυκόζη

2 στικ κανέλας




Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved