Χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι
Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.
#tsoulotip: Σε περίπτωση που το ζυμάρι κολλάει κατά τη διάρκεια που το ανοίγουμε, το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 μέτρια αυγά
1 κρόκο αυγού
25 ml. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, για το άνοιγμα των ζυμαρικών
Υλικά για τη γέμιση:
125 γρ. σπανάκι
120 γρ. μασκαρπόνε
1 μέτριο αυγό
10 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για την κρέμα:
250 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. λιαστή ντομάτα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com