Ψωμάκια στον ατμό(bao buns)
Η νέα πρόταση του Γιώργου Τσούλη.
#tsoulotip: Δεν πρέπει να βράζει πάρα πολύ το νερό όταν μαγειρεύουμε τα ψωμάκια, για να μην ξεραθούν.
ΥΛΙΚΑ
Για τα ψωμάκια:
550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1½ κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1 κ.γ. μαγιά, ξερή
50 ml. γάλα, πλήρες
1 κ.σ. ηλιέλαιο + έξτρα για το άλειμμα της ζύμης
½ κ.γ. αλάτι
200 ml νερό, χλιαρό
Για τη γέμιση:
440 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες λεπτές κάθετες φέτες
½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 ml. soy sauce
Ηλιέλαιο
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Σουσάμι
½ αγγούρι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
½ καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
¼ μάτσο κόλιανδρου, ψιλοκομμένο
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com