Παστιτσάδα
Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.
#tsoulotip: 1. Δεν βράζουμε πολύ τα ζυμαρικά, διότι θα μαγειρευτούν και στη σάλτσα. 2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα μπαχαρικών της συνταγής και σε άλλες παρασκευές με κοκκινιστά.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε κυβάκια
500 γρ. μακαρόνια, χοντρά
3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
500 ml χυμό ντομάτας
300 ml κόκκινο κρασί
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό
½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
300 ml ζωμό μοσχαριού
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό:
8 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
15 γρ. κανέλα, τριμμένη
15 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
20 γρ. πάπρικα γλυκιά, τριμμένη
15 γρ. κύμινο, τριμμένο
2 γρ. τσίλι, τριμμένο
3 γρ. μπαχάρι, τριμμένο
10 γρ. φύλλα δάφνης
8 γρ. πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com