Cheesecake με μπακλαβά
Τα 2 απόλυτα γλυκά, συνδυασμένα. Είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψετε!
#tsoulotip: 1. Ρίχνουμε το σιρόπι σε δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί τελείως η κάθε μία πριν ρίξουμε την επόμενη. 2. Σε περίπτωση που πάρουν χρώμα γρήγορα τα φύλλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
70 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
Για τον μπακλαβά:
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
8 φύλλα κρούστας
130 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
Για το cheesecake:
450 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρ. μέλι
60 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 αυγό, large
1 κρόκο αυγού
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
Για το σιρόπι:
70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
60 ml νερό
110 γρ. μέλι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Διάβασε ολόκληρη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com