Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα
Μια παραδοσιακή συνταγή επηρεασμένη από τα όμορφα νησιά των Κυκλάδων!
#tsoulotip: Αν θέλουμε τα γιουβαρλάκια να είναι πιο ελαφριά, μπορούμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι.
ΥΛΙΚΑ
Για τα γιουβαρλάκια:
800 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
300 γρ. ρύζι, νυχάκι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κρόκους, medium
60 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
140 ml κόκκινο κρασί
300 γρ. χυμό ντομάτας
200 ml νερό, χλιαρό
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Διάβασε ολόκληρη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com