Μοσχαρίσια burgers
Τα πιο ζουμερά και πιο ζαβλαμαδίστικα burger που έχετε δοκιμάσει!
#tsoulotip: 1. Δε ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στη ζύμη του κιμά, παρά μόνο όταν ψήνεται. 2. Δεν πιέζουμε και δεν κάνουμε απότομες κινήσεις κατά το πλάσιμο του κιμά διότι το μπιφτέκι γίνεται πιο συμπαγές, άρα και πιο στεγνό. 3. Σε περίπτωση που δεν έχετε σχαροτήγανο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα απλό τηγάνι.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από λάπα, περασμένο δύο φορές από τη μηχανή (τα 800γρ. καθαρό κρέας και τα 200γρ. λίπος), σε θερμοκρασία δωματίου
8 ψωμάκια για burger, κομμένα οριζόντια στη μέση
3 κρεμμύδια, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
8 φέτες τυρί cheddar
16 φέτες μπέικον
2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
8 φύλλα iceberg
4 πίκλες αγγουριού, κομμένες σε λεπτές πλάγιες φέτες
2 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Πατάτες wedges τηγανητές
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com