Συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη
Η πιο εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει!
#tsoulotip: 1. Αν δούμε ότι το φύλλο σφολιάτας δεν καλύπτει την επιφάνεια του ταψιού, το ανοίγουμε ελαφρώς με έναν πλάστη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. 2. Κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα για να φύγει η υγρασία που έχει μέσα η πίτα και να μην πανιάσει το φύλλο.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
250 γρ. φέτες ζαμπόν, κομμένες σε κυβάκια
120 ml γάλα, πλήρες
90 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
60 γρ. ρεγκάτο, τριμμένο
5 αυγά, medium + 1 κρόκο, για το άλειμμα
4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Παπαρουνόσπορο, για το πασπάλισμα
Σουσάμι, για το πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com