Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη
Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα χωρίς γλουτένη που έχετε δοκιμάσει.
#tsoulotip: Αν θέλουμε να κάνουμε τραγανά μελομακάρονα πρέπει μόλις βγουν από το φούρνο να τα αφήσουμε να κρυώσουν τελείως και να τα σιροπιάσουμε μέσα σε κρύο σιρόπι.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
360 γρ. αλεύρι, χωρίς γλουτένη
60 γρ. καρύδια
220 ml ηλιέλαιο
60 γρ. λιναρόσπορο
120 ml χυμό από πορτοκάλι
2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
4 γρ. σόδα μαγειρική
Για το σιρόπι:
400 ml νερό
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 στικ κανέλας
Χυμό από ½ λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
Καρύδια, θρυμματισμένα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com