Gingerbread house
Κλασικό χριστουγεννιάτικο γλύκισμα.
#tsoulotip: Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για να γίνει πιο σφιχτή. Όταν βγάλουμε τα κομμάτια ζύμης από το ψυγείο, θα τα βγάλουμε ένα –ένα ώστε να μην μας μαλακώσουν τα τελευταία που θα ανοίξουμε.
ΥΛΙΚΑ
Για το σπίτι:
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
130 γρ. βούτυρο, λιωμένο
320 γρ. μελάσα
200 γρ. ζάχαρη, καστανή
120 ml νερό
1 αυγό
1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα
1 κ.γ. μπαχάρι
Για το frosting:
3 ασπράδια
500 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Γλυκίσματα για το στόλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com