Συνταγή για kibbeh pie από τον Γιώργο Τσούλη
Μια χειμωνιάτικη πίτα που θα λατρέψετε!
#tsoulotip: Βάζουμε το πλιγούρι σε παγωμένο νερό για 1 ώρα ακριβώς.Δείτε βήμα-βήμα πως κόβουμε την Kibbeh Pie
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
250 γρ. αρνίσιο κιμά, περασμένος δυο φορές
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
½ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
½ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη βάση:
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο δύο φορές
250 γρ. πλιγούρι
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
100 ml ελαιόλαδο και έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
1 αυγό, μέτριο
½ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
¼ κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
1 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com