Συνταγή για λαχματζούν με κιμά σόγιας από τον Γιώργο Τσούλη
Η πίτσα της Ανατολής στη vegan εκδοχή της.
#tsoulotip: Πρέπει να έχει πυρώσει πολύ καλά το ταψί πριν τοποθετήσουμε τη ζύμη επάνω.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
1 κ.γ. μαγιά, ξερή
150 ml νερό, χλιαρό
1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
½ κ.γ. αλάτι
Ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
230 γρ. κιμά σόγιας
140 γρ. κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια
140 γρ. κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.γ. ραζ ελ χανούτ
600 ml νερό, βραστό
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το ραζ ελ χανούτ:
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
¾ κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν σε σκόνη
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
½ κ.γ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
1 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com